Τετάρτη 20 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Υπονομευτικός ο ρόλος της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας

Νέα συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή οργανώνουν αύριο Πέμπτη οι μισθωτοί και ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί). Κάλεσμα συμμετοχής στην προσυγκέντρωση που οργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων, στις 11 π.μ., στη γωνία Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου, απευθύνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων.

Η παράταξη απαιτεί την άμεση σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων, «ώστε να αποφασίσουμε οι ίδιοι για το περιεχόμενο, την οργάνωση και τις μορφές του αγώνα μας». Καλεί επίσης στο συλλαλητήριο το Σάββατο στην Ομόνοια και στη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Θυμίζουμε ότι οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή, αντιδρώντας στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Μετά τη μαζική συμμετοχή των δικηγόρων στο συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης (14/1), η Αγωνιστική Συσπείρωση αποκαλύπτει και καταγγέλλει το «βρώμικο ρόλο» που έπαιξε στις πλάτες της πλειοψηφίας των δικηγόρων η ηγεσία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων: «Μία μόλις μέρα μετά το συλλαλητήριο, συμφώνησαν μαζί με τους άλλους επιστημονικούς φορείς και επιμελητήρια σε σχέδιο προτάσεων προς την κυβέρνηση, με τις οποίες δέχονται ως βάση για συζήτηση το αντιασφαλιστικό κυβερνητικό έκτρωμα και προτείνουν επιμέρους αλλαγές.

Συμφωνούν με τη σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα και της σύνταξης με τις εισφορές, προτείνοντας μάλιστα αυτές να κινούνται στον "ευρωπαϊκό μέσο όρο". Δηλαδή, αποδέχονται τον ανταποδοτικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, που αποτελεί τον πυρήνα του κυβερνητικού σχεδίου για τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, για τη μετατροπή της σε ατομική υπόθεση και για συντάξεις στο ύψος επιδόματος πτωχοκομείου.

Ο Κατρούγκαλος και η κυβέρνηση μπορούν να πανηγυρίζουν για το συγκεκριμένο σχέδιο διαλόγου, το οποίο οι επιστημονικοί φορείς ετοίμαζαν κάτω από το τραπέζι, εν κρυπτώ, χωρίς να έχει κανείς ενημερωθεί, ούτε καν τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων!

Η ηγεσία της Ολομέλειας έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, την αποστροφή της στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των δικηγόρων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, την περιφρόνησή της απέναντι στο μαχητικό συλλαλητήριο, που δεν είχε αίτημα το φτιασίδωμα του εκτρώματος αλλά την απόσυρσή του! Είπαν ψέματα, περιφρονούν κάθε συλλογική διαδικασία, ξεπουλούν τα συμφέροντα χιλιάδων δικηγόρων και άλλων επιστημόνων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση!

Γίνονται "λαγοί" στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και των κατευθύνσεων για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Τώρα, οι άνεργοι, οι μισθωτοί και οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι με μικρά και μεσαία εισοδήματα πρέπει να βγούμε μπροστά! Να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Να επιβάλουμε το δικό μας περιεχόμενο αιτημάτων που ανταποκρίνεται στα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες μας.

Να πάρουμε στα χέρια μας την οργάνωση του αγώνα, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Επιτροπές Αγώνα, συλλογικές διαδικασίες, παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες. Να συντονίσουμε τη δράση μας με το εργατικό και λαϊκό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τις αγωνιστικές ριζοσπαστικές δυνάμεις των υπόλοιπων επιστημόνων και φτωχών αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου. Να συμπορευτούμε με την εργατική τάξη στο δρόμο της ανατροπής, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ