Σάββατο 23 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Εντονη ανησυχία από τον ιό «Ζίκα»

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.--

Μεγάλη ανησυχία στους πληθυσμούς χωρών της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής προκαλεί η δραματική αύξηση των γεννήσεων βρεφών με μικροκεφαλία (κεφάλι μικρότερο από το φυσιολογικό μέσο όρο), εξαιτίας μόλυνσης των μητέρων τους από τον ιό «Ζίκα» που μεταδίδεται από το κουνούπι Ades.

Στη Βραζιλία, το γεγονός ότι οι γεννήσεις βρεφών με μικροκεφαλία έχουν αυξηθεί κατά περίπου 4.000 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ανάγκασε την κυβέρνηση να προωθήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό εμβολίων και να πραγματοποιήσει εκστρατείες ενημέρωσης του πληθυσμού, συνιστώντας, αυτό το διάστημα, τον έλεγχο νέων γεννήσεων. Η έξαρση κρουσμάτων του ιού «Ζίκα» έχει, επιπλέον, ανεβάσει στα ύψη τις τιμές των αντικουνουπικών προϊόντων σε όλη τη χώρα.

Δεν είναι μόνο η Βραζιλία, αλλά και άλλες 17 χώρες της αμερικανικής ηπείρου, μεταξύ των οποίων το Περού, όπου οι αρχές της χώρας διέταξαν σε πρώτη φάση τον ψεκασμό του μεγαλύτερου νεκροταφείου στην πρωτεύουσα Λίμα, η Κολομβία και το Ελ Σαλβαδόρ, οι κυβερνήσεις των οποίων συνέστησαν στους πληθυσμούς να πάρουν μέτρα πρόληψης για τις εγκυμοσύνες.

Ανησυχία υπάρχει και στις ΗΠΑ, οι οποίες συνιστούν στις εγκύους να αποφεύγουν ταξίδια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, δύο βδομάδες πριν από το καρναβάλι και μερικούς μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας (OPS), η Βραζιλία έχει πληγεί περισσότερο από τις 18 χώρες με κρούσματα του ιού «Ζίκα», η οποία, ωστόσο, δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, αλλά μόνο τα κρούσματα μικροκεφαλίας που οφείλονται στον ιό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ