Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Και πάλι φιέστες για τη νεολαία

Αλλη μια φιέστα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς λαμβάνει χώρα σήμερα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, κάτω από το βαρύγδουπο τίτλο «2η Πανελλαδική Συνάντηση νέων εκλεγμένων νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων».

Πρόκειται για μια από τις συνηθισμένες τον τελευταίο καιρό εκδηλώσεις που στήνονται για να δικαιολογούν τα παχυλά κονδύλια της ΕΕ και την αξιοποίησή τους μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Εκδηλώσεις και φιέστες, που η συχνότητά τους δεν μπορεί παρά να συνδέεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει «έργο» και δήθεν ενδιαφέρον για τα προβλήματα των νέων ενόψει εκλογών, με στόχο την ψήφο τους, τη χειραγώγηση της συνείδησής τους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, και τα σχετικά όργανά της, βρίσκει την ευκαιρία μέσα από τέτοιες φιέστες να προωθεί ζητήματα και προγράμματα, όπως «εθελοντισμός», «δημοτικά - νομαρχιακά συμβούλια νέων». Προσπαθεί να προωθήσει την πολιτική της θέση σε θέματα όπως «απασχόληση, εκπαίδευση, στρατιωτική θητεία» κ. ά. χωρίς όμως να απευθύνεται και να δέχεται να συζητήσει γι' αυτά με τα όργανα και τους φορείς του ζωντανού νεολαιίστικου κινήματος.

Απέναντι στις καλοστημένες φιέστες της κυβέρνησης στέκεται η νεολαία που διεκδικεί τα δικαιώματά της, που παλεύει και βάζει φραγμούς στα αντιλαϊκά σχέδιά της. Και αυτή τη νεολαία θα τη βρίσκει συνεχώς μπροστά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ