Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σχολειά υπό κατάρρευση, νηπιαγωγείο σε αποθήκες

Με  Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή έρχονται στο φως τα τεράστια  κτιριακά προβλήματα σε σχολεία του Δήμου Αργαλαστής Μαγνησίας

Τα προβλήματα της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου Αργαλαστής Μαγνησίας, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν, χθες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Βαγγέλης Μπούτας προς τους υπουργούς Παιδείας Γερ. Αρσένη και Εσωτερικών Β. Παπανδρέου.

Οπως επισημαίνουν οι κομμουνιστές βουλευτές στην Ερώτησή τους, οργή και αγανάκτηση διακατέχει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του ορεινού Δήμου Αργαλαστής Πηλίου από την κρατική αδιαφορία για την απαράδεκτη κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τα σχολικά κτίρια της πόλης.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην Ερώτηση:

  • Το Νηπιαγωγείο, όπου φοιτούν 37 παιδιά, λειτουργεί σε μια παλιά αποθήκη!
  • Το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου είναι παμπάλαιο (κατασκευής 1929) και καθώς δε γίνεται οποιαδήποτε παρέμβαση για επισκευή και συντήρηση καταρρέει.
  • Τα ίδια προβλήματα παρουσιάζει και το κτίριο του Λυκείου.
  • Ο αύλειος χώρος του Γυμνασίου και του Λυκείου είναι χωρίς περίφραξη, ενώ οι χώροι υγιεινής (τουαλέτες κτλ.) βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των μαθητών.
  • Ο Δήμος δεν είναι σε θέση να καλύψει ούτε τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, πολύ δε περισσότερο δεν έχει τη δυνατότητα για τις απαραίτητες τεχνικές - οικοδομικές παρεμβάσεις για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν του υπουργούς ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων και να αποκατασταθούν στοιχειωδώς ανθρώπινες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων του Δήμου Αργαλαστής Πηλίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ