Τρίτη 2 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«Ψήνονται» συναντήσεις πίσω από τις πλάτες των αγροτών

Ετοιμη για διάλογο με τον πρωθυπουργό εμφανίζεται η λεγόμενη «Πρωτοβουλία Αγροτών»

Εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας Αγροτών», ένα από τα «σχήματα» που εκφράζουν τα συμφέροντα επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα και δραστηριοποιείται κυρίως στα μπλόκα της Μακεδονίας, σκοπεύει να συναντήσει τις αμέσως επόμενες μέρες τον πρωθυπουργό, όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μετά από επαφές που είχε μαζί τους στη Βέροια.

Η εξέλιξη αυτή φανερώνει τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των μικρομεσαίων αγροτών στη συντριπτική πλειοψηφία των μπλόκων, οι οποίοι έχουν θέσει ως όρο για να υπάρξει οποιοσδήποτε διάλογος να αποσύρει προηγουμένως η κυβέρνηση τα φορομπηχτικά και αντιασφαλιστικά της μέτρα.

Οπως φαίνεται, η συνάντηση της «Πρωτοβουλίας» με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, απλά επισφράγισε το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, καθώς, όπως δήλωσε στα ΜΜΕ ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αγροτών» Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, «εμείς ζητάμε για περισσότερο από ένα μήνα τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς έχουμε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο που κατάρτισε ο υπουργός Εργασίας».

Παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, τη στάση τους εκθείασε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε ότι «υπάρχει από την πλευρά της συγκεκριμένης δύναμης που έχει αναπτυχθεί στον πρωτογενή τομέα, μια σειρά από αιτήματα, που θα τεθούν στο τραπέζι για να συζητηθούν».

Την «κινητικότητα» που αναπτύσσεται πίσω από τις πλάτες των αγροτών από δυνάμεις στα διάφορα μπλόκα σχολιάζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τη συζήτηση για τους «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες» (αναλυτική παρουσίαση σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη»).

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή αναφέρεται σε όσους «μας καλούσαν να πάμε "όλοι μαζί" και ετοιμάζονται πίσω από τις πλάτες μας να αρπάξουν τα ψίχουλα των επιδοτήσεων/ενισχύσεων που θα "περισσέψουν" αφού πεταχτούμε από την αγροτική παραγωγή». Αναφέρεται, επίσης, σε όσους «σε διάφορα μπλόκα συναντώνται και συσκέπτονται, σε μυστικές ή φανερές συναντήσεις, για το πώς θα εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα, παζαρεύοντας με λογιστές και κάθε είδους τεχνοκράτες, μεθοδεύοντας και αναγγέλλοντας συναντήσεις με την κυβέρνηση».

Οι δυνάμεις αυτές, σημειώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, «με τα αιτήματα που προβάλλουν, εκφράζουν και εκπροσωπούν τους μεγαλοαγρότες, που έχουν την αυταπάτη ότι θα επιβιώσουν στον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια, όταν φύγουν οι μικροί. Οι λύσεις που προτείνουν δείχνει ότι βάζουν πλάτη στην υλοποίηση της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και των συνεταίρων τους, που οδηγούν στην επιτάχυνση του ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Είναι ο "δούρειος ίππος" ενάντια στους αγώνες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ