Σάββατο 6 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΡΗΤΗ
Με τους αγρότες στο μπλόκο Πραιτωρίων

Το αγροτικό μπλόκο στα Πραιτώρια της Κρήτης επισκέφθηκε το Σάββατο 2/2 ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτής Ηρακλείου του Κόμματος, όπου και συνομίλησε με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που αντιδρούν στην πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ, με αιχμή το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των φτωχών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων και υπογράμμισε ότι η μαζική και δυναμική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση και στο μπλόκο των Πραιτωρίων, αναδεικνύει την αποφασιστικότητα της μικρομεσαίας αγροτιάς να αγωνιστεί για την επιβίωσή της. Κάλεσε επίσης τους αγρότες να μη συρθούν στον ψευδεπίγραφο διάλογο της κυβέρνησης και μάλιστα από «μηδενική βάση» όπως διαδίδουν τα παπαγαλάκια της σε διάφορα μπλόκα, διότι αυτό σημαίνει εγκατάλειψη της διεκδίκησης των απωλειών τους και προσπάθεια να εγκλωβιστούν με ύπουλο τρόπο και να συναινέσουν στο νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει.

«Τώρα είναι η ώρα», ανέφερε, «οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι να ενώσουν τη φωνή τους με τους εργατοϋπαλλήλους, τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τη νέα γενιά που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, συγκροτώντας τη δική τους μεγάλη λαϊκή συμμαχία απέναντι στη συμμαχία εμποροβιομηχάνων, μεσαζόντων και καρτέλ».

Μετά την ομιλία του, ο Μ. Συντυχάκης απάντησε σε ερωτήσεις των αγροτών σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αναδεικνύοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για τα αγροτικά ζητήματα.

Στην Ενωση Πεζών

Την ίδια μέρα, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, συναντήθηκε με τον Γ. Κουμαντάκη, πρόεδρο των εργαζομένων στην Ενωση Πεζών, ο οποίος ενημέρωσε τον βουλευτή του Κόμματος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι παραγωγοί, αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση.

Το χρέος της Ενωσης αγγίζει τα 25 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων δεδουλευμένων των εργαζομένων, αλλά και υποχρεώσεων σε δεκάδες παραγωγούς. Παράλληλα, η διοίκηση της Ενωσης, προκειμένου να μειώσει το εργατικό κόστος, προχώρησε σε 21 απολύσεις εργαζομένων με εξευτελιστικές αποζημιώσεις, κατάργησε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και επέβαλε ατομικές Συμβάσεις.

Από τη μεριά του, ο Μ. Συντυχάκης τόνισε ιδιαίτερα το πόσο εγκληματική σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών, αλλά και των εργαζομένων, είναι η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το ίδιο αντιλαϊκή με τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πρόκειται για την πολιτική που μετέτρεψε τις Αγροτικές Ενώσεις σε ανώνυμες επιχειρήσεις που γίνονται βραχνάς στις πλάτες των φτωχών αγροτών και των εργαζομένων σε αυτές.

Ο Μ. Συντυχάκης ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ για τον αγροτικό, παραγωγικό συνεταιρισμό στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού για την ικανοποίηση των εγχώριων λαϊκών αναγκών σε είδη διατροφής και πρώτες ύλες για τη βιομηχανία. Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ ενημέρωσε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων της Ενωσης για τις επόμενες κινήσεις και σχεδιασμούς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ ενόψει της κλιμάκωσης των αγροτικών και εργατικών κινητοποιήσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέναντι στην κυβερνητική αδιαλλαξία, παραμένουν στους δρόμους του αγώνα (2023-02-07 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν μαζικά αύριο στη Θεσσαλονίκη (2018-02-02 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη (2018-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ