Σάββατο 6 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΟΝΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
Ετοιμάζει «μαχαίρι» η κυβέρνηση

Την επιβολή «μαχαιριού» στον αριθμό των άγονων αεροπορικών γραμμών προανήγγειλε ουσιαστικά χτες από τη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, κάνοντας λόγο για «ρουσφέτια σε αεροπορικές εταιρείες», τα οποία προφανώς θα... κοπούν από τον «εξορθολογισμό» που σχεδιάζει η κυβέρνηση στην επιδότηση των εν λόγω γραμμών.

Χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δ. Σταμάτη, ο Χρ. Σπίρτζης ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν «οι πραγματικά άγονες γραμμές, άλλοι όμως θα ανησυχήσουν πολύ»...

Κατά την προσφιλή τακτική των κυβερνήσεων πριν από κάθε «μαχαίρι» και «εξορθολογισμό», ο υπουργός αναφέρθηκε ξεκομμένα σε ορισμένες πτήσεις που εντάσσονται στις άγονες αεροπορικές γραμμές. Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πρόκειται να πάρει μέτρα για διασφάλιση συνολικά φτηνών αεροπορικών μετακινήσεων για το λαό, αλλά αντίθετα ετοιμάζεται να επιφέρει νέες αυξήσεις σε μια σειρά γραμμές.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Χρ. Σπίρτζης, η «ριζική αναδιάρθρωση των άγονων γραμμών» θα γίνει λαμβάνοντας υπόψιν μια σειρά κριτηρίων (χιλιομετρικής απόστασης, πληθυσμού, επιβατικής κίνησης, διαχωρισμού της επιδότησης των μόνιμων κατοίκων από τους επισκέπτες, προορισμού κ.ά.) και θα αποτυπωθεί στις νέες συμβάσεις με τις ενδιαφερόμενες αεροπορικές εταιρείες, που θα συναφθούν μετά τις 31 Μάρτη οπότε και λήγουν οι ισχύουσες.

Σε κάθε περίπτωση, στο επίκεντρο μπαίνουν τα 45 εκατ. ευρώ το χρόνο που αποδίδονται από τον κρατικό προϋπολογισμό για την επιδότηση των άγονων γραμμών, καθώς η ανακίνηση του θέματος συνδέεται προφανώς και με ενδοαστικούς ανταγωνισμούς για το μοίρασμα και αυτής της πίτας, με μόνιμο χαμένο το λαό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ