Τετάρτη 18 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προεδρείο εναλλαγής στην ίδια πολιτική

Με την εκλογή προεδρείου, που αποτελείται από μέλη της ΔΑΚΕ, έληξε προχτές το βράδυ η συνεδρίαση για τη συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ της ΔΟΕ, που προέκυψε από το πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας. Το νέο ΔΣ της ΔΟΕ, όπως διαμορφώθηκε μετά την προχτεσινή ψηφοφορία, είναι το εξής: πρόεδρος Βασ. Παληγιάννης (ΔΑΚΕ), αντιπρόεδρος και υπεύθυνος εκδόσεων υλικού και βιβλιοθήκης Νικ. Τζαβάρας (ΔΑΚΕ), Χαρ. Λιακόπουλος γενικός γραμματέας - οργανωτικός γραμματέας (ΔΑΚΕ), ταμίας - ειδικός γραμματέας - υπεύθυνος Τύπου και δημοσίων σχέσεων Χαρ. Κόκκινος (ΔΑΚΕ) και μέλη οι Χρ. Χρήστου (ΠΑΣΚ), Πολ. Μπαμπούρας (ΠΑΣΚ), Δημ. Μπράτης (ΠΑΣΚ), Θ. Καραγιάννης (ΠΑΣΚ), Μιχ. Χαζίρης (ΠΑΣΚ) Θ. Γκεσούλης (ΕΣΑΚ ΔΕΕ) και Λ. Καβακλής (Ανεξ. Κινήσεις - Συσπειρώσεις).

Παρά το ότι η ΠΑΣΚ έχει 5 έδρες στο ΔΣ έναντι της ΔΑΚΕ που έχει 4, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ δεν κατόρθωσε να εκλέξει προεδρείο, καθώς η μάχη για την καρέκλα είχε αποτέλεσμα δύο υποψήφιοι από την ίδια παράταξη να διεκδικούν τη θέση του προέδρου και κανένας τελικά να μην καταφέρει να συγκεντρώσει την απόλυτη ή σχετική πλειοψηφία.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη τους συσχετισμούς δυνάμεων, κατέθεσε πρόταση για αντιπροσωπευτική λειτουργική εκπροσώπηση, σημειώνοντας ότι οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ από τις κύριες θέσεις του προεδρείου θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη να εξηγήσουν στη βάση του κλάδου για ό,τι από κοινού συναποφάσισαν και να απολογηθούν για τις αρνητικές αλλαγές που επέφεραν στις θέσεις του κλάδου. Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ σημειώνει ότι το κύριο δεν είναι το προεδρείο, αλλά το πώς θα παραμεριστούν οι ηγεσίες τέτοιων δυνάμεων που η συνολική δράση τους είναι επικίνδυνη για το συνδικαλιστικό κίνημα, τον κλάδο και τη δημόσια δωρεάν παιδεία και τονίζει ότι η βάση του κλάδου έχει τον πρώτο λόγο έτσι ώστε να υπάρξει συνολικός, ταξικός αναπροσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στην ΟΛΜΕ

Στην εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου κατέληξε η χτεσινή συνεδρίαση για συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ της ΟΛΜΕ. Σύμφωνα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας, αν στην τρίτη ψηφοφορία για εκλογή προεδρείου δε συγκεντρωθεί απόλυτη πλειοψηφία, η εκλογή γίνεται με σχετική πλειοψηφία. Ετσι, με τις 4 ψήφους της ΠΑΣΚ πρόεδρος αναδείχτηκε ο Ν. Τσούλιας και αντιπρόεδρος ο Αντ. Αντωνάκος με τις 3 ψήφους της ΔΑΚΕ. Η ψηφοφορία για τις υπόλοιπες θέσεις στο ΔΣ συνεχίζεται στις αρχές Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ