Τετάρτη 18 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΑντιΝΑΤΟικό το φετινό κάμπινγκ

Αντινατοϊκό περιεχόμενο αποκτούν αυτές τις μέρες οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται στη φοιτητική κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στο Ποσείδι Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της περιόδου (μέχρι τέλος του Ιούλη) διαχείρισης της καντίνας της ΦΕΑΠΘ από την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας Θεσσαλονίκης.

Από το περασμένο Σάββατο φιλοξενούνται στην κατασκήνωση αντιπροσωπείες νεολαιίστικων οργανώσεων από χώρες της Βαλκανικής, οι οποίες θα παραμείνουν έως και την Κυριακή 22 του μήνα. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης παλαιότερης απόφασης του Βαλκανικού ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου Δράσης με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια παρουσίας των νεολαίων από τις χώρες της Βαλκανικής, έχουν προγραμματιστεί και πραγματοποιούνται μια σειρά πολιτικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, μέχρι και το τέλος του Ιούλη.

Ηδη τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εκπροσώπων των πολιτικών νεολαιών, στο πλαίσιο ανταλλαγής εμπειριών από τη δράση που αναπτύσσεται σε κάθε χώρα, και συζητήσεις για τα προβλήματα της νέας γενιάς και την προοπτική ανάπτυξης κοινών αγώνων για την ειρήνη στα Βαλκάνια. Προβλήθηκε αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ, χτες έγινε πάρτι με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών μουσικών σχημάτων, ενώ τις επόμενες μέρες διοργανώνονται αθλητικά τουρνουά, βόλεϊ, ποδοσφαίρου, κλπ. και αγώνες σκακιού. Εξάλλου, καθημερινά γίνεται προβολή ταινιών, αντιπολεμικού και κοινωνικού περιεχομένου.

Κορυφαία όμως εκδήλωση αποτελεί η προφεστιβαλική της ΚΝΕ που θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 9 το βράδυ, στο χώρο της κατασκήνωσης με θέμα τις δυσμενείς εξελίξεις από την παρουσία του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική. Στην εκδήλωση - συζήτηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Μακεδονίας της ΠΓΔΜ, της νεολαιίστικης Οργάνωσης Βουλγαρίας Τσε Γκεβάρα, της νεολαίας του Κόμματος της Τουρκίας για τη Σοσιαλιστική Εξουσία, της Νεολαίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας και της οργάνωσης Ειρηνιστές του Σιμπίου της Ρουμανίας.

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει η προβολή ντοκιμαντέρ για την αντιΝΑΤΟική δράση που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, από την έναρξη των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, μέχρι και σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ