Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Η «Ιντιπέντεντ» γίνεται μόνο ψηφιακή

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Η βρετανική εφημερίδα «The Independent», που δημιουργήθηκε το 1986, η κυκλοφορία της οποίας βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια σε ελεύθερη πτώση, σταματά την έκδοσή της σε χαρτί και από τις 26 Μάρτη γίνεται 100% ψηφιακή. Οπως ανακοίνωσε χτες ο ιδιοκτήτης της, Εβγκένι Λεμπέντεφ, η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά τη διαπίστωση πως πλέον η βιομηχανία του Τύπου τελειώνει και τις κινήσεις αναγνωστών που έδειξαν ότι «το μέλλον είναι ψηφιακό». Στις καλύτερες εποχές της η κυκλοφορία της εφημερίδας έφθανε τις 400.000 φύλλα, όμως εδώ και καιρό έχει περιοριστεί σε λίγο περισσότερο από το ένα δέκατο του αριθμού αυτού.

Η κυκλοφορία της βρίσκεται έτσι μακράν πίσω από εκείνη ταμπλόιντ εφημερίδων όπως η «Sun» ή η «Daily Mail», καθώς και των «Times», «Guardian» και «Daily Telegraph». Το τελευταίο φύλλο σε χαρτί της «The Independent» θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 26 Μάρτη και το τελευταίο φύλλο της «The Independent on Sunday» στις 20 Μάρτη.

Ο εκδοτικός όμιλος του Ε. Λεμπέντεφ επιβεβαίωσε εξάλλου την πώληση, υπό την αίρεση της συμφωνίας των μετόχων, της εφημερίδας «i», μιας πιο ελαφριάς εκδοχής της εφημερίδας, στον όμιλο «Johnston Press». Βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη πώληση αναμένεται να αποφέρει περίπου 25 εκατομμύρια στερλίνες (32 εκατ. ευρώ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ