Κυριακή 23 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» σε Αθήνα - Πειραιά
Μεγάλες δυνατότητες για κυκλοφοριακό άλμα

Την έκτη θέση σε κυκλοφορία, ανάμεσα σε όλες τις εφημερίδες, είχε την περασμένη Κυριακή, 16.1.2000, ο «Ριζοσπάστης» στην περιοχή της Πρωτεύουσας (Αθήνα - Πειραιά), ανεβάζοντας την κυκλοφορία του στα 15.283 Φύλλα, από 11.779 φύλλα της προηγούμενης (σημείωσε αύξηση της κυκλοφορίας σε Αθήνα - Πειραιά, κατά 3.414 φύλλα ή ποσοστό 29%), ακολουθώντας σε σειρά τις εφημερίδες: «Ελευθεροτυπία», «Βήμα», «Καθημερινή», «Εθνος» και «Ελ. Τύπο».

Η αυξημένη σχετικά κυκλοφορία της εφημερίδας μας, είναι το αποτέλεσμα εξόρμησης που πραγματοποίησαν φίλοι και σύντροφοι, με πρωτοβουλία επιμέρους κομματικών οργανώσεων στην περιοχή. Ενώ αύξηση στην κυκλοφορία του «Ρ», είχαμε και στην επαρχία, εκεί όπου οι ΚΟ πραγματοποίησαν ανάλογη εξόρμηση, αν και από την επαρχία δεν έχουμε ακόμη τα ολοκληρωμένα στοιχεία.

Η αυξημένη κυκλοφορία του «Ρ», ασφαλώς, οφείλεται και στην ευρύτερη απήχηση που συναντούν οι θέσεις και απόψεις του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή αυτή, στο φύλλο του «Ρ» δημοσιευόταν και άρθρο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τις πολιτικές εξελίξεις, τις θέσεις και τους εκλογικούς στόχους του Κόμματος.

Το γεγονός αυτό δείχνει «χειροπιαστά» πως οι δυνατότητες για αύξηση του «Ρ» είναι πολύ μεγάλες, εφ' όσον η υπόθεση αυτή γίνει καθημερινή φροντίδα των κομμουνιστών, των αγωνιστών φίλων και οπαδών του Κόμματος, όλων των αναγνωστών της εφημερίδας μας, και οι εξορμήσεις με το «Ρ» συνεχιστούν και ενταθούν. Πολύ περισσότερο που οι κομμουνιστές γνωρίζουν πως η αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας του ΚΚΕ, του «Ρ», είναι ένα από τα σημαντικότερα μέσα για να φθάσει η φωνή του Κόμματος σε περισσότερους εργαζόμενους και για τη σωστή ενημέρωση του λαού για τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα και τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά μ' αυτά. Πράγμα που γίνεται περισσότερο αναγκαίο ενόψει μάλιστα των επερχόμενων εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ