Σάββατο 20 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Νέες πολύνεκρες επιδρομές των ΗΠΑ

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στην πόλη Σαμπράθα της δυτικής Λιβύης προκάλεσαν χτες το πρωί, σύμφωνα διεθνή ΜΜΕ το θάνατο 41 ατόμων (oι περισσότεροι από την Τυνησία) και τον τραυματισμό άλλων έξι.

Βασικός στόχος της τρίτης επιδρομής των ΗΠΑ στη Λιβύη, μέσα στο τελευταίο τρίμηνο ήταν, όπως ισχυρίζεται, θέσεις των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» («ΙΚ») που είχαν εκπαιδευτεί στη χώρα και είχαν μεταβεί στην Τυνησία, εξαπολύοντας το 2015 τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο μουσείο Μπαρντό της Τύνιδας και στην παραλία της Σούσης. Μεταξύ αυτών, εμφανίζεται να ήταν και ο Τυνήσιος τζιχαντιστής, Νουρεντίν Σουσάν, ο οποίος ωστόσο δεν έγινε άμεσα γνωστό εάν είναι μεταξύ των νεκρών.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποστήριξε ότι πέρα από ένα διώροφο κτίριο στη συνοικία Κασρ Ταλίν της Σαμπράθα που χτυπήθηκε με αμερικανικούς πυραύλους, τα αμερικανικά μαχητικά βομβάρδισαν και ένα «στρατόπεδο εκπαίδευσης του ΙΚ».

Παράλληλα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ισλαμιστών που εδρεύει στη Τρίπολη υποστήριξε ότι η επιδρομή των ΗΠΑ προκάλεσε ένα πλήγμα «εξαιρετικά ακριβές». Η πόλη Σαμπράθα τελεί υπό τον έλεγχο ισλαμιστών της λεγόμενης οργάνωσης «Αυγή της Λιβύης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ