Κυριακή 22 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Γιορτή αγωνιστικής συμμετοχής

Μπροστά σε χιλιάδες θεατές, που θα ήταν περισσότεροι αν οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλότερες, και δε βρισκόμαστε στη μέση των καλοκαιρινών διακοπών, πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού το περασμένο Σαββατοκύριακο η μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που οργάνωσαν η ΕΛΠΑ και η ΦΙΛΠΑ

Στιγμιότυπο από τους αγώνες

Sportidea

Στιγμιότυπο από τους αγώνες
Το ενδιαφέρον των αγωνιζομένων υπογραμμίζουν οι πάνω από διακόσιες συμμετοχές που δείχνουν ανάγλυφα την ανάγκη δημιουργίας πίστας σε μια λογική απόσταση από την Αθήνα. Ο χώρος του αεροδρομίου πάντως αποδείχτηκε φιλόξενος και με περισσότερη δουλιά και δημιουργία υποδομής ίσως να μπορούσαν να φιλοξενηθούν ακόμα και διεθνείς αγώνες.

Στα καθαρά αγωνιστικά που ξεκίνησαν με τον αγώνα του Peugeot Cup, στον οποίο συμμετείχαν 18 Peugeot 106 Rallye, νικητής ήταν ο «Αμερικάνος», με δεύτερο τον Δήμο Ριζικάρη και τρίτο τον Γιώργο Κοσμόπουλο.

Αμέσως μετά στην πίστα μπήκαν οι συμμετέχοντες στο Yaris Cup. Νικητής μετά από έντονο συναγωνισμό ο Γιώργος Κατσούρης, ακολούθησε ο Χρήστος Ξουργιάς με διαφορά περίπου τριών δευτερολέπτων, ενώ η Ισμήνη Φαμπιάτου συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα, δείχνοντας για μια ακόμη φορά τα δόντια της στο ισχυρό φύλο.

Η συνέχεια δόθηκε με τη δημοφιλή - 33 συμμετέχοντες - κατηγορία Sport και νικητή τον Ανδρέα Χαλκιόπουλο. Στη δεύτερη θέση και με διαφορά 2,5 δευτερολέπτων ακολούθησε ο Λάμπρος Κύρκος, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Νίκος Περατινός. Οπου λαλούν πολλοί κοκόροι πάντως, δε λείπουν και τα «παρατράγουδα» και κάποιοι οδηγοί ξέχασαν ότι συμμετείχαν σε γιορτή, δείχνοντας την γνωστή μικροπρέπεια που χαρακτηρίζει τους Ελληνικούς αγώνες.

Ακολούθησε επίδειξη με προπολεμικά αυτοκίνητα και ο αγώνας του Ενιαίου με τα Seat Leon. Ο μόνιμος πρωταγωνιστής Δημήτρης Μιχελακάκης προσαρμόστηκε γρήγορα στη μάλλον πίστα και τερμάτισε στην πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη και την τρίτη θέση τους «Ιαβέρη Junior» και «Αμερικάνο». Ταχύτερος από τους δημοσιογράφους, ο Γιώργος Πολυζώης.

Στην Formula 3, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 14 μονοθέσια, νικητής ο Βασίλης Παπαφιλίππου με Dallara 396 Opel, που ήρθε από το εξωτερικό, όπου αγωνίζεται για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Ακολούθησαν οι Παναγιώτης Καϊτατζής με Dallara 396 Honda Mugen, ο Στόγιαν Γκόσεβιτς με Dallara 396 Alfa Romeo.

... και αντίκες στην πίστα

Sportidea

... και αντίκες στην πίστα
Ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης επικράτησε άνετα των 31 ανταγωνιστών του στην κατηγορία παραγωγής, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον «ΚΕΜΑ» και στην τρίτη τον Δημήτρη Σπανόπουλο.

Ο αγώνας με τα ιστορικά αυτοκίνητα ενθουσίασε τους θεατές και θύμισε άλλες εποχές. Ταχύτερος ο Γιάννης Εδιπίδης με Mini Cooper S, δεύτερος ο «Αστερίξ» με Corvette Sting Ray και τρίτος ο Αλέξανδρος Εδιπίδης με Jaguar E-Type.

Ο Λεωνίδας Κύρκος σημείωσε άνετη νίκη στον αγώνα με τα αυτοκίνητα ραλί, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση ακολούθησαν οι Βαγγέλης Αρβανιτάκης και Κώστας Δημάκης.

Οι Νίκος Οικονομίδης, Θεόδωρος Σκούταρης και Γιώργος Κωστάκης ήταν οι τρεις πρώτοι του αγώνα RS Power. Στην κατηγορία των τετρακίνητων εκτός δρόμου αυτοκινήτων νικητής ήταν ο Σπύρος Δουκέρης, ακολουθούμενος από τους Γιώργο Λάσδα και Στέφανο Αττάρτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ