Παρασκευή 11 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Επιπλήξεις σε Παλαιστινίους και «βοήθεια» σε Ιορδανία

ΑΜΑΝ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Με τη χτεσινή συνάντησή του με τον Ιορδανό βασιλιά Αμπντάλα Β στο Αμάν της Ιορδανίας, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ολοκλήρωσε τη μικρή περιοδεία που ξεκίνησε τη Δευτέρα σε χώρες της Μέσης Ανατολής, προωθώντας τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή σε συνεργασία με την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και τη βασιλική οικογένεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εκτοξεύοντας παράλληλα «μύδρους» κατά των πράξεων αντίστασης του παλαιστινιακού λαού στη σκληρή ισραηλινή κατοχή.

Ο Μπάιντεν δεν περιορίστηκε στην ιδιαίτερη συνάντηση που είχε χτες το πρωί με τον Ιορδανό μονάρχη, αλλά παρακολούθησαν μαζί στρατιωτικές ασκήσεις Ιορδανών και Αμερικανών στρατιωτικών και αναφέρθηκε στη νέα στρατιωτική «βοήθεια» με 18 μαχητικά ελικόπτερα.

Νωρίτερα, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούτ Αμπάς. Εξισώνοντας το θύτη με το θύμα, ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Παλαιστίνιο ηγέτη να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή «βίαιων επιθέσεων» σε βάρος Ισραηλινών, να γίνουν βήματα «για τη μείωση των εντάσεων», την τήρηση «υποχρεώσεων» και την αποτροπή «εμπρηστικής ρητορικής». Μετά, επανέλαβε υποκριτικά τη υποστήριξή του στη λύση δύο ανεξάρτητων κρατών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ