Παρασκευή 20 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Μάτωσαν τις διαδηλώσεις

ΚΟΛΟΜΠΟ.-

Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής πέθανε από αιμορραγία και 27 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μετά τις σφοδρές συγκρούσεις της Αστυνομίας με τους οπαδούς του Ηνωμένου Εθνικού Κόμματος, το οποίο προσπαθεί να ανατρέψει την Πρόεδρο Τσαντρίκα Καμαρατούνγκα - η οποία μάλιστα χτες διέταξε το Στρατό να σπεύσει προς... «βοήθεια» της Αστυνομίας, η οποία χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες, ρόπαλα και δακρυγόνα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αρνείται να υπακούσει στη διαταγή αναστολής των λειτουργιών της Βουλής που διέταξε η Κουμαρατούνγκα, την οποία κατηγορεί ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα». Χτες εμφανίστηκαν στρατιώτες με υποπολυβόλα Ούζι (!) που απώθησαν κραδαίνοντάς τα κάπου 3.000 διαδηλωτές που κινούνταν προς το κέντρο της χώρας. Οι αρχές απειλούν ότι, κάνοντας χρήση των νόμων που έχουν θεσπιστεί εναντίον των «τρομοκρατών» της οργάνωσης Τίγρεις των Ταμίλ ΕΕΛΑΜ, θα «συλλαμβάνουν οποιονδήποτε αποπειραθεί να διαδηλώσει» στην πρωτεύουσα, κατά το Ασοσιέιτεντ Πρες.

Μάλιστα ο Ρανίλ Ουικρεμεσίνγκε, ηγέτης της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι η αστυνομία «πυροβόλησε εναντίον του», τονίζοντας πως «κινδυνεύει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ