Πέμπτη 17 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις διώξεις σε βάρος της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας

Τις διώξεις σε βάρος της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ), νεολαίας του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας (NKPJ), κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με Ερώτησή του προς την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φ. Μογκερίνι. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην Ερώτησή του ανέφερε:

«Πληθαίνουν οι διώξεις σε βάρος νέων κομμουνιστών από τη Σερβία, μελών της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ), Νεολαίας του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας (NKPJ).

Στις 23 Φλεβάρη, σε διάλεξη του Μ. Ντάβενπορτ, επικεφαλής της ΕΕ στη Σερβία σε πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, δύο μέλη της SKOJ άσκησαν κριτική στην ΕΕ και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η Εκπαίδευση στη χώρα να προσαρμοστεί στις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας της Σχολής τούς απομάκρυναν με τη βία και τους παρέδωσαν στην Αστυνομία, που τους συνέλαβε.

Στις 11 Φλεβάρη, σε εκδήλωση στο Βελιγράδι με θέμα "την αμερικανική εξωτερική πολιτική και το ρόλο των ΗΠΑ στις διεθνείς σχέσεις", μέλη του ΝΚΡJ και της SKOJ παρενέβησαν φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν "Εξω οι ΗΠΑ" και φωνάζοντας συνθήματα για το ΝΑΤΟικό έγκλημα στη Γιουγκοσλαβία το 1999 και τους χιλιάδες νεκρούς που προκάλεσε. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας τούς χτύπησαν και τους παρέδωσαν στην Αστυνομία.

Μέλη της SKOJ έχουν δεχθεί τον τελευταίο χρόνο αρκετές επιθέσεις και από φασιστικές συμμορίες, όπως η "Σερβική Δράση", με στόχο σε μία από αυτές τον Αλεξάντερ Ντένιτς, Α' Γραμματέα της SKOJ, ο οποίος μάλιστα συνελήφθη γιατί αμύνθηκε και σύρθηκε σε δίκη.

Ερωτάται η ύπατη εκπρόσωπος: Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή και τις αντικομμουνιστικές διώξεις σε στελέχη της SKOJ και στο αίτημα για ελεύθερη κι ανεμπόδιστη πολιτική και μαζική δράση των κομμουνιστών και του εργατικού - λαϊκού κινήματος;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη στο Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας (2022-10-21 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από τους νεολαίους κομμουνιστές στη Σερβία! (2016-03-04 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για την Κούβα (2007-07-14 00:00:00.0)
Οι διεθνείς συμμετοχές (2003-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ