Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στο Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας

Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ

Αλληλεγγύη στο Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας (ΝΚΚΓ) εκφράζει το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του όπου «καταγγέλλει τη θρασύδειλη επίθεση που εκδηλώθηκε από φασιστικές ομάδες σε βάρος των γραφείων της ΚΕ του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας στο Βελιγράδι».

Και επισημαίνει τα εξής:

«Το γεγονός πως πρόκειται για την 5η φορά μέσα στην τελευταία χρονιά που η έδρα της ΚΕ του ΝΚΚΓ γίνεται στόχος επίθεσης φασιστικών ομάδων, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο από τις αρχές, αποδεικνύει την προκλητική ανοχή ή και στήριξη που απολαμβάνουν αυτές οι ομάδες από τις αρμόδιες αρχές ασφαλείας της χώρας.

Φαίνεται πως ενοχλεί η δράση του ΝΚΚΓ για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της χώρας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και για την ανάδειξη του σοσιαλισμού ως της μοναδικής πραγματικής εναλλακτικής λύσης για τους εργαζόμενους.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της σερβικής κυβέρνησης για την αποθράσυνση των φασιστικών εγκληματιών, μιας και προχώρησε στην αποκατάσταση χιλιάδων συνεργατών των ναζί, πολιτική που γίνεται και με τις πλάτες της ΕΕ, που έχει κάνει σημαία της τον αντικομμουνισμό και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, τη διάδοση της απαράδεκτης θεωρίας των "δύο άκρων" και του λεγόμενου "ολοκληρωτισμού".

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με το ΝΚΚΓ, την Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ).

Απαιτεί από την κυβέρνηση της Σερβίας να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία της έδρας της ΚΕ του ΝΚΚΓ και για τη σύλληψη και τιμωρία των φασιστικών στοιχείων που ευθύνονται για τις επιθέσεις στα γραφεία του ΝΚΚΓ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ