Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής

Περιοδείες και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς με το Κάλεσμα της ΚΕ πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ

Οι Κομματικές Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ συνεχίζουν το πλατύ πολιτικό άνοιγμα με το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, τον λαό, τη νεολαία, που βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης την ανάγκη για: «Καμία αναμονή! Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής».

Σε αυτήν την κατεύθυνση και μπροστά στην απεργία στις 9 Νοέμβρη, μαζί με εκατοντάδες συσκέψεις σε γειτονιές, περιοδείες, οργανώνονται και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς.

Την Πέμπτη το πρωί ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, επισκέφτηκε το ξενοδοχείο «GRAND RESORT LAGONISSI». Αφού αντάλλαξε εγκάρδιους χαιρετισμούς με τους παλιούς συναδέλφους του, μιας και ο ίδιος ήταν εργαζόμενος στον χώρο για πολλά χρόνια, περιόδευσε σε διάφορα πόστα, ενώ συνομίλησε με τους εργαζόμενους και κατά τη διάρκεια του διαλείμματός τους.

Τη συζήτηση μεταξύ άλλων απασχόλησε η προσπάθεια που γίνεται να διαρραγεί η ενότητα των εργαζομένων ειδικότερα και πάνω στο έδαφος των πολλών σχέσεων εργασίας που επικρατούν στον κλάδο. Ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν, μέσα από τα σωματεία που βγαίνουν μπροστά, τον αγώνα για να υπερασπιστούν τις ζωές και το εισόδημά τους, για να αντιμετωπίσουν τα κοινά προβλήματα που συναντάνε στον χώρο δουλειάς με την επίθεση σε μισθούς, ωράρια και συνολικά εργατικά δικαιώματα, αλλά και στην υγεία, στη μόρφωση των παιδιών τους κ.ο.κ.

Κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, που δίνει όλες του τις δυνάμεις στην παραπάνω κατεύθυνση, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής, βάζοντας στο επίκεντρο της διεκδίκησης τις σύγχρονες ανάγκες του κόντρα στις λογικές της αναμονής λύσεων που θα προκύψουν από κυβερνητικές εναλλαγές.


Για το ότι το 2022, όπως φαίνεται, θα αποτελεί χρονιά νέων ρεκόρ για τον Τουρισμό, ο βουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε ότι επιβεβαιώνεται πως η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν συνάδει με τα εργατικά συμφέροντα, αφού μπορεί τα ρεκόρ να σπάνε, αλλά οι όροι ζωής και οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο είναι δυσμενείς, ακόμη πιο πίσω και από το επίπεδο του 2009, πριν δηλαδή την καπιταλιστική κρίση, όπου οι εργαζόμενοι ακόμη δεν έχουν πάρει πίσω τα χαμένα.

Κομμάτι της συζήτησης στάθηκε και στα ζητήματα της εποχικότητας, καθώς όπως και αλλού το συγκεκριμένο ξενοδοχείο κλείνει τις επόμενες μέρες και ανοίγει πάλι στην αρχή της τουριστικής σεζόν. Εξάλλου οι εποχικοί εργαζόμενοι στον Τουρισμό μένουν ξεκρέμαστοι, με το επίδομα που δίνεται να εξαντλείται σε λίγους μήνες κάθε χρόνο. Ο Χρ. Κατσώτης θύμισε τις πολλές παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τα δικαιώματα των εποχικών εργαζομένων, όπως και την τελευταία σχετική Ερώτηση στη Βουλή, όπου ζητούσε την πλήρη επιδότηση των εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό, έως ότου να βρουν δουλειά, το οποίο απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στη σημασία της πανελλαδικής απεργιακής απάντησης στις 9 Νοέμβρη και την πλατιά συμμετοχή εργαζομένων συνολικά του κλάδου και ειδικότερα από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Αττικής.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Σήμερα, Παρασκευή

-- Στις 7 π.μ., ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, θα επισκεφτεί τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

-- Στις 9 π.μ., ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί την Πολεοδομία και άλλες υπηρεσίες του δήμου Ν. Ιωνίας.

-- Στις 10.30 π.μ., ο Γιώργος Παναγής, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της «Ευρωκαμπτικής».

-- Στις 12 μ., ο Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της «ΦΑΓΕ».

Τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη

-- Στις 10 π.μ., ο Κωστής Παναγιώτου, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα επισκεφτεί τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής

-- Στις 10 π.μ., ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος της ΚΕΟΕ, θα επισκεφτεί το ξενοδοχείο «Royal Olympic».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ