Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με το σωματείο και τη διοίκηση

Από τη συνάντηση με τη διοίκηση του εργοστασίου

RIZOSPASTIS

Από τη συνάντηση με τη διοίκηση του εργοστασίου
Στη συνάντηση με τη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου, εκ μέρους του παραβρέθηκαν οι Ι. Βλουτόγλου, Α. Βασάλος και Μαρίνα Γκίνη, οι οποίοι ενημέρωσαν τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα προβλήματα των εργαζομένων και τις αγωνίες τους, σε μια περίοδο που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός κατατρώνε το εργατικό - λαϊκό εισόδημα που παραμένει καθηλωμένο. Αναφέρθηκαν στους αγώνες του σωματείου και όλων των εργαζομένων στο εργοστάσιο για τη διεκδίκηση υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης, που είναι ακόμα ζητούμενο, αλλά και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και της ισότιμης μεταχείρισης των πάρα πολλών ενοικιαζόμενων εργαζομένων στην επιχείρηση, που φτάνουν περίπου στο 50% του προσωπικού! Τόνισαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της 9ης Νοέμβρη, για την επιτυχία της οποίας, όπως σημείωσαν, ήδη εργάζονται κόντρα σε όσους «μας γυρνάνε στον μεσαίωνα και το υπερασπίζονται σαν φυσιολογικό», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε πόσο σημαντικός είναι ο ταξικός προσανατολισμός του σωματείου, που διασφαλίζει και την ενότητα των εργαζομένων στη βάση των κοινών τους συμφερόντων, ενώ συζήτησε με τα μέλη της διοίκησης του σωματείου για τις εξελίξεις στη χώρα και ευρύτερα στην περιοχή.

Ακολούθησε η συνάντηση με τα μέλη της διοίκησης της επιχείρησης Ν. Μαζωνάκη, Μ. Μητάκη και Στ. Ταρά, οι οποίοι ενημέρωσαν το κλιμάκιο του Κόμματος για την επιχείρηση και τη δραστηριότητά της, που εκτείνεται σε 176 χώρες, με 52.000 εργαζόμενους. Απ' αυτούς οι 558 στο εργοστάσιο της Ελλάδας, που έχει και το 2,2% των συνολικών εξαγωγών της χώρας.


Με το σωματείο των εργαζομένων

RIZOSPASTIS

Με το σωματείο των εργαζομένων

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ