Πέμπτη 17 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ
Συλλήψεις υπόπτων ισλαμιστών

ΠΑΡΙΣΙ.--

Καλά κρατεί η «αντιτρομοκρατική» υστερία στη Γαλλία και το Βέλγιο. Χτες ανακοινώθηκε ότι ένας από τους τέσσερις ύποπτους ισλαμιστές που συνελήφθησαν στην περιοχή του Παρισιού, φέρεται να σχεδίαζε «βίαιες ενέργειες στη Γαλλία». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος επιχείρησε να υποβαθμίσει τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα από γαλλικά μέσα ενημέρωσης κι έκαναν λόγο για μια «επικείμενη» επίθεση. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα στο Παρίσι και στο Σεν-Σαιν-Ντενί, βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ερωτηθείς σχετικά, μετά την ανακοίνωση των αρχών για τις συλλήψεις, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κάλεσε από την πλευρά του τους πολίτες να επιδεικνύουν «τη μεγαλύτερη επαγρύπνηση». «Το επίπεδο απειλής παραμένει πολύ αυξημένο» υπογράμμισε ο Ολάντ, αναφερόμενος στην «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση που συνδεόταν με τις επιθέσεις του Νοέμβρη στο Παρίσι και πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ισχυρίζονται ότι είχαν συγκεντρώσει στοιχεία και καταρτίσει φακέλους για τα πρόσωπα που συνελήφθησαν και τις διασυνδέσεις τους με δίκτυα ισλαμιστών. Η αστυνομία κατάσχεσε επίσης ένα φυσίγγιο που δεν είχε χρησιμοποιηθεί αυτόματου πυροβόλου όπλου και εξοπλισμό υπολογιστών, μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Στο Βέλγιο, επίσης, χτες ανακοινώθηκε ότι ένοπλος που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σε αστυνομική γαλλοβελγική επιχείρηση προχτές στην κοινότητα Φόρεστ στις Βρυξέλλες και συνδέεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι, ήταν ο 35χρονος Αλγερινός Μοχάμεντ Μπλεκαΐντ, που ζούσε παράνομα στο Βέλγιο. Οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δίπλα στο πτώμα του βρέθηκαν μια σημαία της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» και ένα βιβλίο για τον σαλαφισμό. Στη συμπλοκή που έγινε, αναφέρεται ότι δύο πρόσωπα κατάφεραν να διαφύγουν και καταζητούνται. Επίσης, η αστυνομία αργότερα ανακοίνωσε ότι άφησε ελεύθερους δύο υπόπτους που είχε συλλάβει ως σχετιζόμενους με τους πυροβολισμούς στην κοινότητα Φόρεστ, καθώς δεν είχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Ο ένας συνελήφθη σε νοσοκομείο που πήγε τραυματισμένος και επιχείρησε να φύγει όταν εμφανίστηκε η αστυνομία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντοπίστηκε και εκτελέστηκε 45χρονος Τυνήσιος ισλαμιστής (2023-10-18 00:00:00.0)
Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο Αμπντεσλάμ (2016-03-19 00:00:00.0)
Με ...υπόνοια τρομοκρατικής ενέργειας (2015-08-25 00:00:00.0)
Επεκτείνεται η τρομοϋστερία (2015-01-17 00:00:00.0)
Σύνοδοι για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» σε Παρίσι και Βρυξέλλες (2015-01-10 00:00:00.0)
Οργή για τις ωμές δολοφονίες, συνεχίζονται οι έρευνες (2015-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ