Τρίτη 29 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Προεόρτια σκανδαλολογίας ενόψει της σημερινής συζήτησης στη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν από τη συνολικότερη σύμπλευσή τους στην αντιλαϊκή στρατηγική του κεφαλαίου

Δείγμα του αποπροσανατολιστικού σκηνικού που θα επιχειρήσουν να στήσουν απόψε στη Βουλή έδωσαν τις προηγούμενες μέρες κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία

Eurokinissi

Δείγμα του αποπροσανατολιστικού σκηνικού που θα επιχειρήσουν να στήσουν απόψε στη Βουλή έδωσαν τις προηγούμενες μέρες κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία
Σήμερα, πραγματοποιείται στη Βουλή η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση «για τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης», με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα. Επιβεβαιώνοντας την κοινή τους πρόθεση να αξιοποιηθεί αυτή η διαδικασία για τον αποπροσανατολισμό του λαού απ' το αντιλαϊκό περιεχόμενο της εφαρμοζόμενης πολιτικής, καθώς και τη συνολικότερη σύμπλευσή τους στη στρατηγική του κεφαλαίου, κυβέρνηση και ΝΔ ανταλλάσσουν εδώ και μέρες απειλές για... «συνταρακτικές αποκαλύψεις».

Στη δημιουργία σχετικού κλίματος εντάσσεται και ο καβγάς που ξέσπασε ανάμεσα στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Ολγα Γεροβασίλη, και τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο, όταν η πρώτη υιοθέτησε δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» για «ένθερμες σχέσεις ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο» και τον κάλεσε «να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το είδος των σχέσεων που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και το είδος των υπηρεσιών που αγόραζε από αυτούς, ο ίδιος και το κόμμα του». «Η νέα ηγεσία της ΝΔ είναι έκθετη και οφείλει εξηγήσεις στην κοινή γνώμη για την δυσώδη αυτή υπόθεση», κατέληγε η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Απαντώντας διαδικτυακά, ο Γ. Κουμουτσάκος γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον της, ενώ νωρίτερα με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «τρέχουσες συνομιλίες μεταξύ εκλεγμένου βουλευτή - εκπροσώπου Τύπου πολιτικού κόμματος και δημοσιογράφου, που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, καταγράφονται από κρατικές υπηρεσίες, δημοσιοποιούνται και μετά παραποιούνται δολίως από την κυβερνητική εκπρόσωπο!». Κάνει λόγο για «γκεμπελικής έμπνευσης, χονδροειδή απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων», η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «αποδεικνύει ότι, με τρόπο βορβορώδη, στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού ενόψει της Τρίτης».

«Μαζί με την αγωγή, να καταθέσει και τα τιμολόγια με τα οποία η ΝΔ πλήρωνε τους κατηγορούμενους», ανταπάντησε η Ο. Γεροβασίλη.

Ακολούθησε κατάθεση στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης προς τον πρωθυπουργό από τον συντονιστή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΝΔ, Μ. Βορίδη, για «αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης». Ο Μ. Βορίδης υποστηρίζει πως «η κυβερνητική εκπρόσωπος, προφανώς, με έγκρισή σας, εκμεταλλευόμενη παράνομο υλικό, εξαπέλυσε δολίως, παντελώς αβάσιμη επίθεση στο βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Γ. Κουμουτσάκο (...) με κύριο στόχο να πλήξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το έπραξε, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι όσα δήλωνε ήταν ψευδή και συκοφαντικά».

«Κουρνιαχτός» και για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Η ανταλλαγή «πυρών» μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ συνεχίστηκε και χτες, αυτή τη φορά με αφορμή δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρα, στο ρ/σ «Παραπολιτικά», για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε αν θα απέρριπτε πλήρως το «Μακεδονία σκέτο» (δηλαδή χωρίς άλλου είδους προσδιορισμό), απάντησε: «Εγώ προσωπικά όχι...».

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της έσπευσε να αναφέρει ότι «η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα». Προσθέτοντας ότι «υπάρχουν όμως και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν προβεί στις ίδιες και ακόμη χειρότερες δηλώσεις», η ΝΔ κάνει λόγο για υπόσκαψη της «εθνικής γραμμής» και καλεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών «να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση». Να σημειωθεί ότι το σχετικό αίτημα της ΝΔ προς τον Αλ. Τσίπρα και τον Ν. Κοτζιά έρχεται λίγες μέρες μετά τα δημοσιεύματα περί... «πάγου» στις σχέσεις μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και υπουργού Εξωτερικών...

Για «νέα εμπρηστική και εθνικά ανεκδιήγητη δήλωση» έκανε λόγο και ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος ο Μ. Μπαλαούρας, με δήλωσή του - και παρότι η απομαγνητοφώνηση της συνέντευξής του, που ο ίδιος παραθέτει, επιβεβαιώνει τη σχετική απάντηση στο επίμαχο ερώτημα - απέδωσε τον ντόρο που προκλήθηκε στην απομόνωση φράσεών του απ' τη ΝΔ με σκοπό να χτυπήσει τον πρωθυπουργό. «Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με την οποία συμφωνώ απολύτως, είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων», υποστηρίζει.

Από πηγές του Μαξίμου διαρρεόταν η... δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού για τις δηλώσεις Μπαλαούρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ