Τρίτη 29 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παράταση απόσυρσης αυτοκινήτων

Την παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων μέχρι το Μάη του 2016 προβλέπει η κυβερνητική τροπολογία που κατατέθηκε χτες στη Βουλή, με σκοπό - όπως σημειώνεται - να δοθούν κίνητρα για την αντικατάσταση των παλιών οχημάτων.

Συγκεκριμένα, στην τροπολογία προβλέπεται απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης των καινούργιων επιβατικών ΙΧ μέχρι 2.000 κ.ε. και φορολογητέας αξίας μέχρι 20.000 ευρώ, εφόσον παραλαμβάνονται σε αντικατάσταση παλαιών αυτοκινήτων, των οποίων η άδεια έχει εκδοθεί μέχρι τις 31/12/2001. Αντίστοιχα, απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης προβλέπεται και για τα καινούργια φορτηγά αυτοκινήτων μέχρι 3.500 τόνων, εφόσον παραλαμβάνονται σε αντικατάσταση παλαιών αυτοκινήτων των οποίων η άδεια έχει εκδοθεί μέχρι 31/12/2001.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η τροπολογία, αποσύρονται παλαιά αυτοκίνητα για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας μέχρι 31/12/2001 και δεν οφείλονται γι' αυτά τέλη κυκλοφορίας, με την προθεσμία απόσυρσής τους να καθορίζεται έως τις 20 Μάη και ορίζεται ως νέα προθεσμία βεβαίωσης και καταβολής του τέλους ταξινόμησης των καινούργιων αυτοκινήτων που παραλαμβάνονται η 31η Μάη 2016.

Ακόμη, προβλέπεται η επιστροφή μέρους του τέλους ταξινόμησης για επίσημους διανομείς και εμπόρους που έχουν ήδη παραλάβει από την αρχή του έτους αυτοκίνητα που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, είχαν καταβάλει ολόκληρο το τέλος ταξινόμησης και τα οποία μεταβιβάζονται από ιδιώτες και ταξινομούνται σε αντικατάσταση παλαιών αυτοκινήτων. Αντίστοιχο μέτρο προβλέπεται και για επιβατικά αυτοκίνητα που παρελήφθησαν από την αρχή του έτους για εκθεσιακούς σκοπούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ