Παρασκευή 1 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΗ
Ερευνες και τρομο-υστερία

ΠΑΡΙΣΙ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-

Το δρόμο για την έκδοση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στη Γαλλία φέρεται να άνοιξαν χτες οι βελγικές αρχές, με τον αρμόδιο εισαγγελέα να επισκέπτεται τον πρώην καταζητούμενο και να δηλώνει μετά ότι δεν υπάρχει αντίρρηση για την παράδοσή του στους Γάλλους. Ο Αμπντεσλάμ είχε συλληφθεί σε προάστιο των Βρυξελλών τέσσερις μέρες πριν το μακελειό της 22ας Μάρτη στη βελγική πρωτεύουσα και θεωρείται βασικός πρωταγωνιστής στις επιθέσεις που έγιναν το Νοέμβρη στο Παρίσι.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τζιχαντιστών συνεχίζονται, ειδικά σε Γαλλία και Βέλγιο. Χτες έγιναν νέες αστυνομικές επιχειρήσεις, με «στόχο» υπόπτους για το χτύπημα που λένε ότι αποτράπηκε την περασμένη βδομάδα στη Γαλλία.

Επίσης, χτες το πρωί, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Σουηδίας, το Λάντβετερ (Γκέτενμποργκ), εκκενώθηκε, καθώς οι αρχές εντόπισαν ύποπτο δέμα, συγκεκριμένα πλαστικές σακούλες στην αίθουσα αναχωρήσεων με «άγνωστο περιεχόμενο».

Τέλος, για την ενίσχυση του κλίματος τρομοϋστερίας αξιοποιούνται και υλικά που αναρτώνται στο διαδίκτυο και εμφανίζουν το «Ισλαμικό Κράτος» να απευθύνει κάλεσμα σε μουσουλμάνους της Γερμανίας να εξαπολύσουν επιθέσεις στην καγκελαρία, αεροδρόμια κ.τ.λ. Εκπρόσωποι της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας (BKA) ανέφεραν ότι «είναι σαφές πως η Γερμανία είναι στο στόχαστρο της διεθνούς τρομοκρατίας και πως μπορεί να γίνουν επιθέσεις, αλλά το υλικό αυτό δεν αλλάζει την αποτίμησή μας για την ασφάλεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ