Κυριακή 3 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φορολογική αμνηστία σε μερίδες της πλουτοκρατίας

Επαναπατρισμός κεφαλαίων με διαγραφές προστίμων και προσαυξήσεων, ειδικότερα για περιπτώσεις «επενδύσεων» στην Ελλάδα, και άλλες απαλλαγές, την ώρα που φοροληστεύουν το λαό

Το νομοσχέδιο με τα κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων που έχουν Ελληνες στο εξωτερικό είναι σε διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, σε συνέντευξη στο πρακτορείο «Bloomberg».

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, «δεν θα συγχωρήσουμε τα πάντα, αλλά θα δώσουμε κίνητρα, ώστε να υπάρξει συμμετοχή», προσθέτοντας ότι τα δηλούμενα κεφάλαια θα φορολογούνται με το συντελεστή φορολογίας που ίσχυε όταν δημιουργήθηκαν τα εισοδήματα.

Να σημειωθεί ότι η προκλητική για το λαό ρύθμιση δεν αφορά όσους φυγάδευσαν κεφάλαια με «νόμιμο τρόπο» στις τράπεζες του εξωτερικού και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους της πλουτοκρατίας, αλλά εισοδήματα που αποκτήθηκαν στην Ελλάδα χωρίς βέβαια να δηλωθούν στην εφορία. Δηλαδή, πρόκειται για κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Η επανεισαγωγή των κεφαλαίων αυτών στην Ελλάδα θα συνοδεύεται με την εκχώρηση φορολογικής αμνηστίας, διαγραφές προστίμων και προσαυξήσεων, ειδικότερα για περιπτώσεις «επενδύσεων» στην Ελλάδα, και άλλες απαλλαγές.

Το ποιο είναι το περιεχόμενο των «ελκυστικών διατάξεων» που επεξεργάζεται η συγκυβέρνηση για την ενίσχυση του κεφαλαίου γίνεται κατανοητό και από τις προβλέψεις του σχετικού νομοσχεδίου που είχε δώσει σε «δημόσια διαβούλευση» (Μάης 2015) η «πρώτη φορά αριστερά», χωρίς ωστόσο να κατατεθεί στη Βουλή. Σε αυτό σχεδίαζε την επιβολή συμβολικού φόρου επί των αδήλωτων εισοδημάτων, πλήρη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων, καθώς επίσης και φορολογική ασυλία ακόμη και για υποθέσεις για τις οποίες ήδη διενεργούνται έλεγχοι, όπως, για παράδειγμα, οι περιβόητες «λίστες Λαγκάρντ»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ