Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα» ό,τι πιέζουν να «κλείσει»

«Ταφόπλακα της πραγματικής οικονομίας» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τα μέτρα που συμφώνησε να πάρει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της πρώτης «αξιολόγησης», για το «κλείσιμο» της οποίας βέβαια, πιέζει και αυτό, στοιχιζόμενο με τις προτεραιότητες του εγχώριου κεφαλαίου.

Παραπέρα, στο ΠΑΣΟΚ κρατούν ζεστό το ενδεχόμενο συμπόρευσης με το Ποτάμι, αλλά και σχηματισμού ευρύτερης κυβέρνησης με συμμετοχή και ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Οπως είπε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5», ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Π. Χρηστίδης, «κάναμε ένα πρώτο βήμα με τη συνάντηση της κας Γεννηματά με τον κ. Θεοδωράκη (σ.σ: πρόσφατα στη Βουλή αλλά και προχτές στις Βρυξέλλες στο ίδιο πάνελ εκδήλωσης της ευρωομάδας των σοσιαλδημοκρατών). Το κλίμα ήταν πολύ καλό και θεωρώ ότι εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθεί η σύσταση της επιτροπής, η οποία συμφωνήθηκε. Ο στόχος μας είναι η διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου, με το οποίο θέλουμε να συμπορευτούμε».

Για δε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αυτό το οποίο χρειάζεται η χώρα είναι ένα σοβαρό σχέδιο και μία προγραμματική συμφωνία, η οποία θα την βγάλει από την κρίση. Ολες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις οφείλουν να συνεισφέρουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το Ποτάμι ανήκουν στο φιλοευρωπαϊκό τόξο και θα πρέπει να συνεισφέρουν στον τρόπο, με τον οποίο μπορούμε να βγούμε από την κρίση. (...) Επαναλαμβάνουμε ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση και αυτή η Βουλή μπορεί και πρέπει να δώσει λύση».

Επέμεινε ότι σε αυτό το σχήμα «θα πρέπει να συμπεριληφθεί και το πρώτο κόμμα και προφανώς δε θα πρέπει να δραπετεύσει από τις ευθύνες του και το δεύτερο κόμμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ