Τετάρτη 13 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Συνάντηση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ - Ρωσίας

Σε μια περίοδο που ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους σε πολλά πεδία, με βάση και κινήσεις των αντιπάλων τους, ανακοινώθηκε το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας.

Ο ίδιος ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε πως το Συμβούλιο θα γίνει σε επίπεδο πρεσβευτών και «θα συζητήσει την κρίση μέσα και γύρω από την Ουκρανία και την ανάγκη για πλήρη εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ». Επίσης, θα συζητήσει «στρατιωτικές δραστηριότητες με επίκεντρο ιδιαίτερα στη διαφάνεια και τη μείωση του κινδύνου», την «κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων (των) περιφερειακών τρομοκρατικών απειλών».

Η ίδια ανακοίνωση διευκρινίζει ότι η συνάντηση αποτελεί «συνέχεια του πολιτικού μας διαλόγου όπως συμφώνησαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των μελών του ΝΑΤΟ. Την ίδια στιγμή, δε θα υπάρξει επιστροφή στη συνηθισμένη ...μέχρι η Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές Δίκαιο».

Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας έχει συγκληθεί άλλες δύο φορές από την έναρξη της ουκρανικής «κρίσης».

Χτεσινές ανώνυμες δηλώσεις ΝΑΤΟικών αξιωματούχων εμφάνιζαν ως πιθανότερη ημερομηνία της συνάντησης την 20ή Απρίλη. «Δεν πρόκειται για μια επάνοδο στα κατά τα ειωθότα, αλλά χρειαζόμαστε πράγματι ένα διάλογο», σχολίαζαν συμπληρώνοντας ότι «σε δύσκολες στιγμές είναι σημαντικό να συζητάμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ