Τετάρτη 4 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ
Αποστολές Βρετανών στρατιωτών σε Σομαλία και Νότιο Σουδάν...

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--

«Πόδι» στη Σομαλία βάζουν από τη Δευτέρα Βρετανοί στρατιώτες, καθώς έφτασε ο προπομπός των πρώτων 10 εκ των περίπου 70 Βρετανών που θα αναπτυχθούν στο σομαλικό έδαφος με πρόσχημα τη «στρατιωτική συνδρομή» του Λονδίνου στις προσπάθειες της υβριδικής αποστολής ΟΗΕ και Αφρικανικής Ενωσης (AMISOM) για την «αντιμετώπιση» των Σομαλών τζιχαντιστών της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ».

Ο Βρετανός υπουργός Αμυνας, Μάικλ Φάλον, επιχειρηματολόγησε υπέρ της ανάπτυξης βρετανικών στρατευμάτων στο Κέρας της Αφρικής, υποστηρίζοντας ότι ενισχύουν τις «δεσμεύσεις» της χώρας του στην «παγκόσμια μάχη κατά της τρομοκρατίας». Οπως δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», «η ανάπτυξη των Βρετανών στρατιωτών είναι ακόμη μία έκφραση της ευελιξίας των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων παγκοσμίως. Μαζί με τις προσπάθειές μας σε Ιράκ, Συρία και Νιγηρία, φανερώνει την αποφασιστικότητά μας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας όπου και εάν σηκώσει κεφάλι»...

Οι πρώτοι δέκα Βρετανοί στρατιώτες προέρχονται από την πρώτη μεραρχία της βασιλικής πολεμικής αεροπορίας, στο πλαίσιο αποστολής ενίσχυσης της AMISOM, με επιμελητηριακή υποστήριξη, γιατρούς, εκπαιδευτές κ.λπ.

Αλλοι 300 Βρετανοί στρατιώτες θα σταλούν με ανάλογο πρόσχημα στο Νότιο Σουδάν, εκεί για την εδραίωση των προσπαθειών για «ειρήνη» στην πολύπαθη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ