Πέμπτη 5 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο υποδιοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, στρατηγός Χοσεΐν Σαλάμι, προειδοποίησε ότι οι ιρανικές αρχές θα κλείσουν τα στρατηγικά Στενά του Ορμούζ σε πλοία από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε περίπτωση που «απειλήσουν» την ασφάλεια της Ιρανικής Ισλαμικής Δημοκρατίας.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ.-- Τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλο ένα τραυματίστηκε στη διάρκεια πυροβολισμών που σημειώθηκαν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη μεταφορική εταιρεία «Knight Transportation» στο Κέιτι, 32 χλμ. δυτικά του Χιούστον στο Τέξας των ΗΠΑ. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ως δράστη έναν απολυμένο εργαζόμενο, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του, αφού σκότωσε έναν πρώην συνάδελφό του.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΣΚΟΠΙΑ.-- Τον πρέσβη της Γερμανίας στην Αυστρία, Γιοχάνες Χάιντλ, διόρισε χτες ως ειδικό απεσταλμένο του στην ΠΓΔΜ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, εκφράζοντας «μεγάλη ανησυχία» για την έκρυθμη πολιτική κατάσταση στη χώρα, ένα μήνα πριν από τη διεξαγωγή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών (5 Ιούνη).

ΟΤΤΑΒΑ.-- Οι περίπου 80.000 κάτοικοι της πόλης Φορτ Μακμιούρεϊ στην Αλμπέρτα του Καναδά κλήθηκαν, χτες, να εκκενώσουν τα σπίτια τους εξαιτίας ανεξέλεγκτων δασικών πυρκαγιών που μαίνονται κοντά στις αμμώδεις περιοχές, όπου βρίσκονται τα τρίτα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα στον κόσμο μετά τη Σαουδική Αραβία και τη Βενεζουέλα. Κατά τη διαδικασία εκκένωσης αναφέρθηκαν περιστατικά φυγής χιλιάδων πανικόβλητων πυροπαθών, όχι όμως και περιστατικά τραυματισμού ή θυμάτων λόγω των πυρκαγιών, που έχουν κάνει στάχτη δεκάδες κτίσματα και περίπου 6.500 στρέμματα δασικής έκτασης.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Ξεκίνησαν χτες στην πρωτεύουσα του Κουβέιτ οι συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων του ΟΗΕ και των αντιτιθέμενων εμπόλεμων πλευρών στην Υεμένη, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τον τερματισμό του πολέμου και της ιμπεριαλιστικής επίθεσης της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Μάρτη του 2015.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ