Τρίτη 10 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν τον Γιώργη Τσαρουχά

MotionTeam

Εκδήλωση τιμής στον Γιώργη Τσαρουχά, δολοφονημένο στέλεχος του ΚΚΕ, βουλευτή της ΕΔΑ και μαχητή του αντιδικτατορικού αγώνα, πραγματοποίησε χτες η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στα Κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, τίμησε τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, τα θύματα της χούντας, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όλους όσοι στάθηκαν αλύγιστοι στα βασανιστήρια, στις φυλακές και τις εξορίες.

Ο Γ. Τσαρουχάς, στις 9/5/1968, ύστερα από μια μακρόχρονη αγωνιστική πορεία από τη δεκαετία του '30, δολοφονήθηκε από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, που στηρίχτηκε από τμήματα της εγχώριας αστικής τάξης της χώρας μας και τις ΗΠΑ.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Γιώργος Χαβατζάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, 48 χρόνια μετά το μαρτυρικό του θάνατο, ο Γιώργης Τσαρουχάς, γνήσιο τέκνο του λαϊκού κινήματος, του τιμημένου ΚΚΕ, μάς δείχνει με τη ζωή του και το θάνατό του το δρόμο του αταλάντευτου αγώνα, για την κατάργηση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για τη νίκη του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Ο σύντροφος σηματοδοτεί μια γενιά κομμουνιστών που δεν συμβιβάστηκαν ούτε με την ανοιχτή τρομοκρατία των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών της αστικής τάξης, ούτε όμως και με τις αυταπάτες - τις σειρήνες της υποταγής που καλούσαν το ΚΚΕ στο δρόμο του ευρωκομμουνισμού, δηλαδή στο δρόμο της παραίτησης της ταξικής πάλης. Ενώ οι νεότεροι, που μπορεί να είναι άπειροι ακόμη από τέτοιες μάχες, έχουν σαν εφόδια την πολιτική και ιδεολογική υπεροχή της θεωρίας μας, τις σύγχρονες συλλογικές επεξεργασίες του Κόμματός μας, την επιβεβαιωμένη ταξική μας πολιτική».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από τις Οργανώσεις Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την ΕΔΥΕΘ και την ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ