Πέμπτη 19 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Αεροπορικές επιδρομές στα νοτιοανατολικά

ΑΓΚΥΡΑ.--

Οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν τις «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις τους στα νοτιοανατολικά, ακόμα και με εναέριες επιδρομές, όπως έγινε χτες στην επαρχία Χακάρι, στα σύνορα με τη Συρία. Με στόχο την αντιμετώπιση των «τρομοκρατών» του ΡΚΚ, ο στρατός έπληξε στόχους των Κούρδων ανταρτών και στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα μαχητές, σύμφωνα τουλάχιστον με τις τουρκικές αρχές.

Επίσης, στην επαρχία Χακάρι, τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, στην πόλη Σεμντινλί, μετά από βομβιστική επίθεση σε στρατιωτικό όχημα. Ο στρατός απάντησε, επιστρατεύοντας και ελικόπτερα για την κάλυψη χερσαίων δυνάμεων που αναζητούσαν τους βομβιστές.

Στο μεταξύ, μετά την ειδοποίηση που, από προχτές, έχει μοιράσει η αστυνομία σε όλες τις επαρχίες, για κίνδυνο τρομοκρατικής «επίθεσης» σήμερα, μέρα εθνικής εορτής για τη χώρα με πολλές εκδηλώσεις να έχουν προγραμματιστεί, χτες και η αμερικανική πρεσβεία απηύθυνε αντίστοιχο κάλεσμα για προσοχή, ενόψει μάλιστα και του έκτακτου συνεδρίου του ΑΚΡ που θα γίνει την Κυριακή.

Τέλος, αργά προχτές το βράδυ, η Βουλή ενέκρινε, στον πρώτο γύρο, με 348 ψήφους υπέρ και 155 ψήφους κατά, τη ρύθμιση που θα επιτρέπει την άρση της ασυλίας βουλευτών που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις, η οποία αναμένεται να έχει άμεση εφαρμογή καταρχάς σε βουλευτές του HDP που έχουν κατηγορηθεί για στήριξη «τρομοκρατικής» δράσης (βλ. ΡΚΚ). Αύριο, θα γίνει και ο δεύτερος γύρος της ψηφοφορίας. Αν συγκεντρωθούν πάνω από 367 ψήφοι, τότε η εφαρμογή της ρύθμισης θα προχωρήσει κανονικά. Αν, ωστόσο, συγκεντρωθούν από 330 και πάνω, θα χρειαστεί δημοψήφισμα για την έγκρισή της. Το ΑΚΡ έχει σήμερα 317 βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ