Παρασκευή 27 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανέξοδη διαφήμιση του Γ` ΚΠΣ

Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το άσχημο πολιτικό κλίμα για την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, διαφήμισε χτες για πολλοστή φορά τα 17,5 τρισ. δραχμές του Γ` Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΚΠΣ).

Συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία συνήλθε χτες με αντικείμενο το Γ` ΚΠΣ, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο «για τη μεγαλύτερη πρόκληση και ευκαιρία για την Ελλάδα», ενώ, παράλληλα, δήλωσε ότι τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν «να προωθήσουμε τη σύγκλιση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε όλους τους τομείς».

Μάλιστα, ο Κ. Σημίτης κάλεσε τους «δήμους, τα πανεπιστήμια, τους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς να κινητοποιηθούν, να μελετήσουν και να προτείνουν δράσεις», για τη χρησιμοποίηση των πόρων. Πόροι όμως, που στο μεγαλύτερό τους όγκο, έχουν ήδη μοιραστεί και προορίζονται για συγκεκριμένα έργα, τα οποία ούτε τις λαϊκές ανάγκες καλύπτουν, ούτε στοχεύουν στην πραγματική περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, η Κυβερνητική Επιτροπή πήρε «αποφάσεις σε οργανωτικό και διαδικαστικό επίπεδο», για την κινητοποίηση και ενημέρωση των ενδιαφερομένων, καθώς και αποφάσεις «για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού». Τέλος, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι «σήμερα το 24% του Γ` ΚΠΣ είναι σε εξέλιξη και εκτέλεση». Οπως ανέφερε, ο ίδιος, «παλαιά και νέα έργα που έχουν προενταχθεί τρέχουν, έργα συνολικού ύψους 2,6 τρισ. κοινοτικής και εθνικής δημόσιας συμμετοχής προχωρούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ