Παρασκευή 27 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, μέσα από τις οποίες γίνεται ακόμα πιο φανερός ο εγκληματικός ρόλος του ΝΑΤΟ, ευαισθητοποιούν ιδιαίτερα τη νεολαία, που συμμετείχε και συμμετέχει στον αγώνα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Με αφορμή αυτές τις εξελίξεις, η Ενωση των Ελλήνων σπουδαστών στο Παρίσι εξέδωσε πρόσφατα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ευρωπαϊκή Ενωση και ΝΑΤΟ ετοιμάζουν μια καινούρια αιματοχυσία για τα Βαλκάνια. Σχεδιάζουν ένοπλη στρατιωτική επέμβαση στην ΠΓΔΜ, που τη βαπτίζουν "ανθρωπιστική", με πρόσχημα τη δράση του κατευθυνόμενου από τους ίδιους UCK. Κι αυτή η επέμβαση, όπως έγινε πρόσφατα στο Κοσσυφοπέδιο, θα οδηγήσει σε εξαθλίωση του λαού της περιοχής, νέα τυχοδιωκτική "εκστρατεία" στην περιοχή. Εξ ου και οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την αποστολή στρατιωτικής δύναμης.

Ζητούμε την άμεση ματαίωση της σχεδιαζόμενης επέμβασης. Το ΝΑΤΟ να εγκαταλείψει τα Βαλκάνια. Ούτε ένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα της χώρας. Να αποχωρήσουν άμεσα οι Ελληνες στρατιώτες από τις δυνάμεις κατοχής στην πρώην Γιουγκοσλαβία (Κοσσυφοπέδιο και Βοσνία).

Οι λαοί της ΠΓΔΜ δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Τα Βαλκάνια μπορούν να γίνουν γη ειρήνης και συνεργασίας των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ