Παρασκευή 27 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ)
Ενα βήμα από την απόλυση 20 καθαρίστριες σχολείων

Συγκέντρωση σήμερα, στις 11.30 το πρωί, στο υπουργείο Εσωτερικών

Υπό απόλυση έχει θέσει τις 20 καθαρίστριες των σχολικών μονάδων η δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) Περάματος, πρωτοστατώντας στη διευκόλυνση του αντιλαϊκού «έργου» της κυβέρνησης, που βασική της επιδίωξη έχει την ανάθεση της καθαριότητας των σχολείων σε ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) ανοίγοντας έτσι διάπλατα την πόρτα στους ιδιώτες και σμπαραλιάζοντας ό,τι έχει απομείνει από εργασιακά δικαιώματα, αφού οι εργαζόμενοι θα ...μετατρέπονται σε εργολάβους!

Η δημοτική αρχή, με ευθύνη του δημάρχου Γ. Λαγουδάκη και του αντιδημάρχου Τ. Καραγιαννάκη, την περασμένη Τετάρτη, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι μόνο απέρριψε το αίτημα των καθαριστριών να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, οι οποίες λήγουν τον Ιούνη, και τη μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά έφτασε στο σημείο να απορρίψει ασυζητητί ακόμα και την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να ενταχθεί το υπόμνημα που κατέθεσε το σωματείο στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, καθώς η καθαριότητα των σχολικών μονάδων είναι κατεπείγουσα ανάγκη. Να προστεθεί ότι οι εργαζόμενες δεν έχουν πάρει ακόμα το μισθό του Απρίλη και τελειώνει και ο Μάης.

Ο αντιδήμαρχος Τ. Καραγιαννάκης αποφάνθηκε προκλητικά ότι «δεν υπάρχει θέμα συζήτησης» και ξέθαψε την κατάπτυστη απόφαση που είχε πάρει η δημοτική αρχή στις 27 Μάη 2015, δηλαδή πριν ακριβώς από ένα χρόνο, την οποία είχε «παγώσει» η αγωνιστική δράση των εργαζομένων, που στην ουσία όχι μόνο απολύει τις εργαζόμενες αυτές με 10 και 15 χρόνια στις πλάτες τους η καθεμία, αλλά τις εμποδίζει ακόμα και να διεκδικήσουν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Η απόφαση προβλέπει ότι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας «δεν συμφωνούν στην κάλυψη των θέσεων αορίστου χρόνου» «μόνο από τις ήδη εργαζόμενες αλλά, με ισότιμες - διαφανείς και ανοιχτές διαδικασίες, να έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι όσοι έχουν τις προϋποθέσεις να διοριστούν». Πρακτικά, αυτό που λέει είναι ότι οι εργαζόμενες απολύονται και αν ...θέλουν ας συμμετάσχουν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, όπου βέβαια είναι από χέρι χαμένες, αφού δεν θεωρούνται άνεργες. Η στάση αυτή της δημοτικής αρχής και του δημάρχου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των καθαριστριών, από τις οποίες ξεκαθαρίστηκε ότι η απόλυση δεν θα περάσει. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατήγγειλαν τη δημοτική αρχή, η οποία αποτελεί εμπροσθοφυλακή της κυβέρνησης στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και μάλιστα σε μία περιοχή που σφαδάζει από ανεργία και ανέχεια, και αποχώρησαν.

Σήμερα, το κλαδικό Σωματείο Καθαριστριών του Πειραιά καλεί σε συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών, καλώντας τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και με μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, μαζικές προσλήψεις εργαζομένων για καθαρά σχολεία, κανένας εργολάβος στα σχολεία κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, κόντρα στην εντατικοποίηση και την «ομηρία» (2024-03-28 00:00:00.0)
Δουλειά με πλήρη δικαιώματα απαιτούν οι σχολικές καθαρίστριες (2023-09-08 00:00:00.0)
Διεκδικεί μόνιμη εργασία για τις σχολικές καθαρίστριες (2016-07-29 00:00:00.0)
Ο Δήμος Περάματος απέλυσε τις καθαρίστριες σχολείων (2015-09-01 00:00:00.0)
Προχώρησε στην απόλυση των καθαριστριών σχολείων (2015-06-03 00:00:00.0)
Απαιτείται άμεση λύση για την καθαριότητα των σχολείων (2013-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ