Παρασκευή 3 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μπαρούτι

Στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση «πολιτικοστρατιωτικής συνεργασίας» «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 16», η οποία διεξήχθη στο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Κύπρου εντός του FIR Λευκωσίας, συμμετείχαν με μέσα και προσωπικό οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, μαζί με μέσα και προσωπικό από Κυπριακή Δημοκρατία, Γαλλία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Ισραήλ και Ουγγαρία.

Επισήμως, σκοπός της άσκησης ήταν «η εξάσκηση των συμμετεχόντων στις διαδικασίες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων εκκένωσης αμάχων και έρευνας - διάσωσης». Ωστόσο, δεν περνά απαρατήρητο ότι με κάθε πρόφαση και ευκαιρία συγκεντρώνονται στον κρίσιμο δίαυλο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου πρόσθετες δυνάμεις του ευρωατλαντικού άξονα, στην κόντρα του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Μια ...αρένα όπου σπεύδει να πάρει θέση και η ελληνική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ταγμένη ως είναι στην υπόθεση γεωστρατηγικής αναβάθμισης των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο από τη λεία. Μόνο που τέτοια σχέδια βρωμάνε μπαρούτι. Απ' αυτό που πάντα «φυτεύουν» στους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ