Παρασκευή 3 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Διαβεβαιώσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΣΦΑ και ΑΔΜΗΕ

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ εκτίμησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης, στο περιθώριο της χτεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων των ΕΛΠΕ.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι στις μέχρι σήμερα επαφές, που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση με ευρωπαϊκές εταιρείες, έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, σημειώνοντας ότι οι πιθανότητες να μην προχωρήσει το κυβερνητικό σχέδιο παραχώρησης του 49% της επιχείρησης σε ιδιώτες είναι ελάχιστες.

Κατά τ' άλλα, επέμεινε σε παλιότερες τοποθετήσεις του, ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε άλλες ιδιωτικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα, παρά το γεγονός ότι στη λίστα των 19 ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στην «Εφημερίδα της Κυβέρνησης», βρίσκονται το 17% της ΔΕΗ και μερίδιο του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι πέραν του τι περιλαμβάνει ο κατάλογος, το τι θα ιδιωτικοποιηθεί για να καλυφθεί ο μνημονιακός στόχος για έσοδα ύψους 6,2 δισ. ευρώ είναι ζήτημα «πολιτικής βούλησης».

Κατά τ' άλλα, στις θετικές προοπτικές που προδιαγράφονται για την κερδοφορία των ΕΛΠΕ, αλλά και στην «επιτυχία» με την οποία αντιμετώπισε η εταιρεία τις «προκλήσεις» του περασμένου έτους, αναφέρθηκε ο πρόεδρός της, Στ. Τσοτσορός, μιλώντας επίσης για «βάσιμες ελπίδες» σταθεροποίησης και ανάπτυξης της οικονομίας, μετά το κλείσιμο της «αξιολόγησης».

Αντίστοιχα, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γρ. Στεργιούλης, ανήγγειλε ότι εξετάζεται επέκταση σε αγορές που μέχρι σήμερα τα ΕΛΠΕ δεν έχουν παρουσία, εκτός του τομέα των καυσίμων, αλλά και στον ηλεκτρισμό ή το φυσικό αέριο. Για τη συμφωνία προμήθειας αργού από το Ιράν είπε ότι τα ΕΛΠΕ ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία του χώρου που υπέγραψε συμφωνία με τη χώρα αυτή, ενώ σχετικά με τη συμφωνία με τη ρωσική ROSNEFT σημείωσε πως μπορεί να αποδώσει σημαντικά οφέλη και να ανοίξει τις προοπτικές της εταιρείας συνολικά στη διαχείριση πετρελαϊκών προϊόντων στη Μεσόγειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ