Σάββατο 28 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Σκληρός μόνο στα λόγια

Εποικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κ. Σημίτη, άσκησε χθες ο Κ. Καραμανλής, ανεβάζοντας σκόπιμα κατακόρυφα τους τόνους της δικομματικής κοκορομαχίας. Απαντώντας στην «επίθεση» που είχε εξαπολύσει ο Κ. Σημίτης προχθές το βράδυ με την ομιλία του στη Λιβαδειά, ο πρόεδρος της ΝΔ, από τη Σάμο όπου περιοδεύει, χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του πρωθυπουργού, αλλά επί της ουσίας απλά επανέλαβε τις πιέσεις του στην κυβέρνηση «να κυβερνήσει». «Αντί να αναλίσκεται σε εσωκομματικές ισορροπίες και στο κυνήγι για τα κουκιά του συνεδρίου, οφείλει να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου», τόνισε. Αντί να μοιράζει, συνέχισε, μεγάλες υποσχέσεις για ανάπτυξη, να λογοδοτήσει πώς κατέληξε να είναι ο πρωθυπουργός των φόρων, ο πρωθυπουργός της ανεργίας, του εγκλήματος του Χρηματιστηρίου, ο πρωθυπουργός που στέρησε απ' τους νέους το δικαίωμα στη δουλιά και τη μόρφωση(!).

Ταυτόχρονα, προσπάθησε να πείσει ότι δεν ακολουθεί τον Κ. Σημίτη στο «διχασμό των Ελλήνων» και να εμφανιστεί ως «αυριανός πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων». Ετσι, κατηγόρησε τον Κ. Σημίτη ότι «επιχειρεί να δυναμιτίσει το ήρεμο πολιτικό κλίμα και να δημιουργήσει ατμόσφαιρα διχασμού και διαχωριστικών γραμμών». Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι «θεωρεί όλους τους πολίτες συμμάχους και φυσικούς μας συνεργάτες», στους οποίους μάλιστα προτείνει - κι αυτός - «συμβόλαιο εμπιστοσύνης και συνεργασίας». Το ζήτημα είναι ότι το συμβόλαιο αυτό το έχει υπογράψει προ πολλού με την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη συμπάθειά του στους σεισμόπληκτους κατοίκους των χωριών της Σάμου, κατηγόρησε την «κυβερνητική αδιαφορία» γιατί δεν έχουν κλείσει ακόμα οι πληγές, αλλά, βέβαια, απέφυγε να μιλήσει για το «μάρμαρο», δηλαδή τα κονδύλια που πρέπει να δοθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ