Σάββατο 11 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Ανακοίνωση - απάντηση στην επιχείρηση συκοφάντησης

Η συνέπεια, η μαζικότητα και η μαχητικότητα του συνταξιουχικού κινήματος ενεργοποίησαν διάφορους «πρόθυμους»

Οι αγώνες των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και διάφορων παρατρεχάμενών της
Οι αγώνες των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και διάφορων παρατρεχάμενών της
Απάντηση στην επιχείρηση συκοφάντησης που εξαπολύουν σε βάρος της «διάφορες πρώην και νυν κυβερνητικές συνιστώσες στο διαδίκτυο, αλλά και με αναφορές σε εφημερίδες (ΠΑΡΟΝ, ΠΡΙΝ)», δίνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Οπως σημειώνει, «η επίθεση αυτή γίνεται με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση της συμμετοχής και σε εθελοντική βάση των συνταξιούχων με 0,20 ευρώ το μήνα για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των Ομοσπονδιών των συνταξιούχων και των Σωματείων τους, ανάμεσα σε αυτά και της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ».

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι «χωρίς καμία δικαιολογία έχει κοπεί από το 2012 μέχρι σήμερα από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις η χρηματοδότηση που δικαιούνταν η Ομοσπονδία μας από την Εργατική Εστία» και επισημαίνει ότι «αυτά είναι δικά μας λεφτά που παρακρατούνται από το κράτος για να δίνονται στις Οργανώσεις μας. Και βέβαια, η χρηματοδότηση δεν έχει καμία σχέση με παρακράτηση συνδρομών, όπως ψευδά αναφέρεται».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται: «Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι με αυτό το ζήτημα γίνεται πόλεμος στην Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ, που όλα αυτά τα χρόνια σταθερά, μαχητικά στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, στα νοσοκομεία, στις τράπεζες, στη ΔΕΗ, στις εφορίες, σε όλη τη χώρα, με όλες τις μορφές αγώνα, αντιπάλεψε τις βάρβαρες πολιτικές του κεφαλαίου και της ΕΕ, που όλες οι κυβερνήσεις σταθερά εφαρμόζουν ενάντια στους συνταξιούχους, στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Είναι φανερό ότι προετοιμάζουν νέα επίθεση με καταμερισμένους ρόλους συνολικά στο εργατικό, λαϊκό και συνταξιουχικό κίνημα. Ταυτόχρονα με την επίθεση στο εισόδημα, στις συντάξεις, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους εργαζόμενους, προωθούν, μαζί με τη μεγαλοεργοδοσία και την ΕΕ, την παραπέρα καταστολή της συνδικαλιστικής δράσης, με νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Νομίζουν ότι μπορούν να πολεμήσουν με συκοφαντίες και αθλιότητες μια Ομοσπονδία και ένα κίνημα με ιστορία, αγωνιστικό, ζωντανό, που όλα αυτά τα χρόνια παλεύει στους δρόμους, ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που τσάκισαν κυριολεκτικά τη ζωή του λαού μας. Ας είναι σίγουροι ότι το κίνημα αυτό θα συνεχισθεί και θα δυναμώσει. Γι' αυτά, λοιπόν, που γράφονται και λέγονται, μια λέξη ταιριάζει: Ντροπή σας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ