Τρίτη 31 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ - ΜΠΑΣΚΕΤ
Ατυχος ο Πανιώνος

Μισό χατίρι στη χώρα μας έκανε τελικά η κλήρωση της ΦΙΜΠΑ για το Κύπελλο Σαπόρτα και του Κόρατς. Από τις τέσσερις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις οι εκπρόσωποι στο Σαπόρτα Πανιώνιος και Ηρακλής έχουν σαφώς πιο δύσκολο έργο σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και το Μαρούσι που συμμετέχουν στο Κόρατς.

Απ' όλους, βέβαια, το πιο δύσκολο έργο έχει ο Πανιώνιος που κληρώθηκε στο Β' Ομιλο του Κυπέλλου Σαπόρτα έχοντας αντιπάλους τις... ισχυρότερες ομάδες της διοργάνωσης. Οι «κυανέρυθροι» θα αντιμετωπίσουν την ισπανική Εστουντιάντες, την ιταλική Σιένα, τη γαλλική Λε Μαν, την τουρκική Νταρουσάφακα και την ισραηλινή Χάποελ Ιερουσαλήμ. Σαφώς πιο τυχερός ο Ηρακλής, θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση της διοργάνωσης τους Κεραυνό Λευκωσίας, Ζέλεζνικ (Γιουγκοσλαβία), Κρκα (Σλοβενία), Σπλιτ (Κροατία) και Ιγκοκέα Αλεξάντροβατς (Βοσνία).

Αντίθετα με το Σαπόρτα, τυπική διαδικασία αναμένεται να είναι οι πρώτοι αγώνες του Κόρατς για τις ελληνικές ομάδες. ΠΑΟΚ και Μαρούσι θα μπουν στον 2ο προκριματικό γύρο (στις 17 και 24 Οκτώβρη) με το μεν Μαρούσι να αντιμετωπίζει τη βοσνιακή Σιρόκι Μπρίγιεκ και τον ΠΑΟΚ τον Απόλλωνα Λεμεσού από την Κύπρο.

  • Στα «ερυθρόλευκα» ντύθηκαν από χθες και επίσημα ο Τζέιμς Φόρεστ και ο Αλφόνσο Φορντ που όπως αναμενόταν θα είναι το δίδυμο ξένων του Ολυμπιακού. Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ανακοίνωσε χτες και τη συνεργασία της με τους δυο παίκτες οι οποίοι θα υπογράψουν συμβόλαιο ενός έτους με δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης από τον Ολυμπιακό για έναν ακόμη χρόνο. Σήμερα οι δυο παίκτες αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα με πρώτο τον Φορντ (14.00), ενώ θα ακολουθήσει και ο Φόρεστ (19.00)
  • Μετά την, καταρχάς, συμφωνία με τον Τζέι Αρ Χόντεν, η ΑΕΚ προχωρά για τον δεύτερο ξένο της. 'Η τον πρώτο, αν τελικά βρεθεί κάτι καλύτερο αλλά εξίσου οικονομικό με τον Αμερικανό γκαρντ. Ο Ασράφ Αμάγια, είναι ο νέος στόχος του δικεφάλου καθώς αφενός ο Ντράγκαν Σάκοτα τον θεωρεί μια αξιόπιστη λύση στη ρακέτα, αφετέρου η διοίκηση της ομάδας βλέπει ότι το κασέ του είναι απολύτως λογικό και μέσα στα πλαίσια του πολύ χαμηλού «μπάτζετ». Οσον αφορά τον Χόντεν ο παίκτης αγωνιζόταν στην Οστάνδη και είχε πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος τον διεκδίκησε και η Παρτιζάν. Πάντως, όπως δηλώνουν στην ΑΕΚ, αν βρουν κάτι καλύτερο στην ίδια τιμή ίσως ο Χόντεν να μη φορέσει τα «κιτρινόμαυρα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ