Πέμπτη 23 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρσεις ασυλίας για χρυσαυγίτες

Την άρση ασυλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, και του εκπροσώπου Τύπου και βουλευτή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Ηλ. Κασιδιάρη αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του εισαγγελέα.

Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση από πρώην επιστημονικό συνεργάτη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται να χαρακτήρισαν με δύο δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα της οργάνωσής τους τον πρώην συνεργάτη τους ως «ψυχοπαθή» και «διεστραμμένο ψυχικά», χαρακτηρισμούς που του απέδωσαν μετά την κατάθεσή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπου τάχθηκε κατά της ναζιστικής οργάνωσης. Αξιοσημείωτο ήταν ότι κατά της άρσης ασυλίας τάχθηκε η ΝΔ. Ολα τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν υπέρ της άρσης. Η ΧΑ απείχε.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε, εξάλλου, να εισηγηθεί κατά της άρσης ασυλίας του υπουργού Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, για τις απόψεις που είχε εκφράσει σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων (υπενθυμίζεται ότι είχε κάνει λόγο για «εθνοκάθαρση»).

Το ΚΚΕ τάχθηκε κατά της άρσης, καθώς όπως επισήμανε ο βουλευτής του Κόμματος, Μ. Συντυχάκης, ο Ν. Φίλης εξέφρασε προσωπική πολιτική εκτίμηση. Ο καθένας, πρόσθεσε, έχει το δικαίωμα να εκφράζεται και να αναλαμβάνει την ευθύνη των όσων λέει, ενώ τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί δημόσια και στη Βουλή για το ζήτημα αυτό.

Απορρίφθηκε, επίσης, το αίτημα για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτη. Η μήνυση σε βάρος του ασκήθηκε από τον «Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας», ο οποίος κατηγορεί το βουλευτή ότι αναφέρθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε μουσουλμάνους κατοίκους χωριού της Ροδόπης. Το ΚΚΕ ψήφισε κατά της άρσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ