Σάββατο 25 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πρωτοβουλίες σωματείων για τις εξελίξεις στον «Μαρινόπουλο»

Σε ετοιμότητα, συσπείρωση και οργάνωση στους τόπους δουλειάς καλούν τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «Μαρινόπουλος» σωματεία από τον κλάδο του Εμπορίου, καθώς εντείνεται η φημολογία για επικείμενη ένταξη της εταιρείας σε κάποιο άρθρο «εξυγίανσης» ή πτώχευσης, όπως το άρθρο 99 ή το 106β, ώστε να υπάρξει προστασία από τους πιστωτές. Ολο το προηγούμενο διάστημα, προηγήθηκαν μειώσεις μισθών και κόψιμο επιδομάτων, κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις, καθυστερήσεις και τμηματική καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Τέσσερα κλαδικά σωματεία (Σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά και Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και Λαυρεωτικής) καλούν τους εργαζόμενους στο «Μαρινόπουλο» σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Κυριακή, στις 10 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως). Παράλληλα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ενωση» καλούν τους εργαζόμενους στα καταστήματα, τις αποθήκες και τα γραφεία της επιχείρησης «Μαρινόπουλος» σε σύσκεψη την Κυριακή, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Τέλος, την ανάγκη να δοθεί οργανωμένη και μαζική απάντηση στην εργοδοσία τονίζει και η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στον «Μαρινόπουλο». Οι δυνάμεις της ΔΑΣ στο επιχειρησιακό σωματείο έχουν καλέσει την πλειοψηφία να προχωρήσει άμεσα σε σύγκληση του κεντρικού ΔΣ και των παραρτημάτων πανελλαδικά, καθώς και σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, για την ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ