Σάββατο 25 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκροτήθηκαν τα όργανα της ΟΣΥΑΠΕ

Στη συγκρότηση των νέων οργάνων της διοίκησης προχώρησε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ). Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο 7ο Συνέδριό της, το ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης» (στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ) βγήκε για πρώτη φορά πρώτη δύναμη, παίρνοντας διπλάσιες ψήφους για την ανάδειξη νέου Γενικού Συμβουλίου και υπερδιπλάσιες για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο επόμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Κατά την εκλογή του νέου προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου προτάθηκε οι διακριτές θέσεις να καλυφθούν με αντιπροσωπευτικό, αναλογικό τρόπο. Ωστόσο, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν οι παρατάξεις «Αγωνιστική Συνεργασία» (ΠΑΣΚΕ) και «Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Υπαλλήλων Περιφερειών» (ΔΑΚΥΠ, «ανεξάρτητοι»). Επιπλέον, η «Αγωνιστική Συνεργασία» υπερψήφισε μόνο την υποψηφιότητα για πρόεδρο, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις ψήφισε λευκό.

Ετσι, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εκλέχθηκε η Βέτα Πανουτσάκου («Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση») με 13 ψήφους υπέρ. Στο νέο ΔΣ η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» έχει 4 έδρες, η «Περιφερειακή Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» (στηρίζεται από δυνάμεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ) 3 έδρες, από 2 έδρες έχουν «Αγωνιστική Συνεργασία» και «Συσπείρωση Εργαζομένων» (ανένταχτοι αριστεροί) και από 1 έδρα η ΔΑΚΥΠ και η «Ενιαία Ενωτική Ανεξάρτητη Κίνηση» («ανεξάρτητοι»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ