Σάββατο 25 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Δραστηριότητες σωματείων - φορέων

-- Από αύριο Κυριακή 26 Ιούνη και κάθε μέρα έως την επόμενη Κυριακή, 3 Ιούλη, θα γίνουν οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου για την εκλογή των νέων οργάνων. Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου τις παρακάτω μέρες και ώρες: Κυριακή 26 Ιούνη, 12 μ. - 8 μ.μ. Από Δευτέρα 27 Ιούνη έως Παρασκευή 1 Ιούλη, 5 μ.μ. - 9 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή 2 και 3 Ιούλη, 12 μ - 8 μ.μ. Για τη ψηφοφορία είναι απαραίτητα η Αστυνομική Ταυτότητα και το Βιβλιάριο Ασθενείας.

-- Σε Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, αύριο Κυριακή, στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα της οδού Αριστοτέλους 11 - 15, 5ος όροφος.

-- Σύσκεψη φορέων, με θέμα «Η κατάσταση στη δημόσια Υγεία και η ανάγκη οργάνωσης της πάλης από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών αναγκών», οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Τρίτη 28 Ιούνη, στις 8 μ.μ, στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚ.

-- Πρόγραμμα εκδηλώσεων σχεδιάζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο πλαίσιο της τρίμηνης καμπάνιας εγγραφών νέων μελών που υλοποιεί μέχρι το Σεπτέμβρη. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, αύριο Κυριακή 26/6, στις 8.30 μ.μ., θα παρουσιαστεί από τη θεατρική ομάδα του Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης η παράσταση «Περί τιμής... ή αλλιώς Η Δίκη των Χαλυβουργών», στα γραφεία του σωματείου (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως). Την Κυριακή 17/7, στις 8 μ.μ., θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;», του Ι. Μ. Μαΐσκι.

-- Στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη 29/6. Στην Αθήνα, θα γίνει συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Υγείας, ενώ στην επαρχία θα γίνουν συγκεντρώσεις στα προαύλια των νοσοκομείων ή στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Οι υγειονομικοί κινητοποιούνται ενάντια στην κρατική υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων.

-- Εκδήλωση, με θέμα «Εμπειρίες από τη δράση για τη μόρφωση παιδιών ανέργων οικογενειών», οργάνωσαν προχτές Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, ταξικά εργατικά σωματεία και εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων ταξικής αλληλεγγύης για το σχολικό έτος 2015 - 2016. Ανάλογη εκδήλωση έγινε την Παρασκευή 17/6 στην Αρτα, με τη συμμετοχή μαθητών, γονιών και καθηγητών, καθώς ολοκληρώθηκαν για τη φετινή χρονιά τα μαθήματα αλληλεγγύης που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο. Σε κάθε μαθητή δόθηκε αναμνηστικό για τη συμμετοχή του, ενώ τα μαθήματα θα συνεχιστούν και την επόμενη σχολική χρονιά, με τη βοήθεια ακόμα περισσότερων γονιών, καθηγητών και άλλων εργαζομένων.

-- Η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς» την Τετάρτη 29/6 στις 7.30 μ.μ., στη μικρή αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος, Τασιούλας Γιάννης. Το πρόβλημα των ελλιπών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς ήρθε στην επιφάνεια για ακόμη μια φορά με τραγικό τρόπο, καθώς το τελευταίο διάστημα έγιναν στην περιοχή δυο ακόμα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ