Τετάρτη 29 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέος φορέας διαχείρισης για το Πάρκο Τρίτση

Χωρίς καμία εγγύηση για τη χρηματοδότηση του Πάρκου Τρίτση, η κυβέρνηση προχωρά στη σύσταση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων "Αντώνη Τρίτση"», που θα διαχειρίζεται τη λειτουργία του. Στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκε προς διαβούλευση, γίνεται μεν αναφορά σε μια σειρά πηγές χρηματοδότησης του Πάρκου, που όμως απομακρύνουν το αίτημα των κατοίκων για επαρκή και μόνιμη κρατική χρηματοδότηση, καθώς δεν υπάρχει καμία σχετική ρητή πρόβλεψη. Την ίδια ώρα, προβλέπεται η ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων, με μόνη... διασφάλιση ότι θα συνάδουν με το σκοπό του Πάρκου.

Ως σκοπός του Πάρκου ορίζεται «η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών, καθώς και η ανάδειξη της ιδιαίτερης αξίας του πράσινου εντός του αστικού ιστού, με κάθε πρόσφορο μέσο, με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων εντός του πάρκου αλλά και εκτός αυτού, εφόσον κρίνεται σκόπιμο και πρόσφορο».

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του Πάρκου, το οποίο πρέπει να σημειώσουμε ότι με ευθύνες των κυβερνήσεων αλλά και των δημοτικών διοικήσεων, σήμερα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, το νομοσχέδιο προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα: Οικονομική επιχορήγηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος, άλλων υπουργείων, δήμων και Νομικών Προσώπων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επιχορηγήσεις από το Πράσινο Ταμείο. Προγραμματικές συμβάσεις του φορέα με Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Κοινοτικούς και εθνικούς πόρους που διατίθενται σχετικά με το σκοπό του φορέα προγράμματα, μελέτες, έρευνες. Πρόσοδοι από την εκμετάλλευση περιουσιακών στοιχείων, επιχορηγήσεις, δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες. Εσοδα από δραστηριότητες και υπηρεσίες του φορέα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απλήρωτοι πέντε μήνες οι μόλις τρεις εργαζόμενοι (2020-02-18 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση στρώνει το έδαφος για την εμπορική του εκμετάλλευση (2016-08-13 00:00:00.0)
Συνέντευξη Τύπου για το πάρκο «Α. Τρίτσης» (2016-07-02 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ ενάντια στην εμπορευματοποίησή του (2014-06-17 00:00:00.0)
Αρμοδιότητα το ξεπούλημα! (1999-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ