Τετάρτη 29 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΙΕΝΝΗ.-- Υπέρ ενός βαθμιαίου τερματισμού των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας τάσσεται η Αυστρία, με σχετικό ψήφισμα της αυστριακής Βουλής. Το αίτημα, που προβλέπει σταδιακή άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανάλογα με την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας του Μινσκ, υπερψηφίστηκε από τα δύο κυβερνητικά κόμματα, το Σοσιαλδημοκρατικό και το Λαϊκό, όπως και από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Πρασίνων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εκθεση 800 σελίδων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, που δημοσιοποιήθηκε χτες, επιρρίπτει σε ολιγωρία του στρατού την καθυστερημένη αντίδραση στην αποστολή δυνάμεων κατά την επίθεση φανατικών ισλαμιστών στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη της Λιβύης το 2012 που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Αμερικανού πρέσβη, Κρις Στίβενς, και άλλων τριών Αμερικανών.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Η ΙΚΕΑ ανακαλεί από χτες 29.000.000 συρταριέρες παιδικών δωματίων στις ΗΠΑ μετά το θάνατο έξι παιδιών ηλικίας έως τριών ετών που καταπλακώθηκαν από τα συγκεκριμένα προϊόντα της εταιρείας.

ΝΤΟΝΤΟΜΑ.-- Σημαντικά κοιτάσματα ηλίου (helium) σε αέρια μορφή ανακοίνωσαν χτες πως εντόπισαν γεωλόγοι από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Ντάρχαμ σε περιοχή της μεγάλης κοιλάδας Ριφτ Βάλεϊ της Τανζανίας, χρησιμοποιώντας νέα τεχνολογική μέθοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ