Πέμπτη 7 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Διαμαρτυρία από τις εργαζόμενες στην Καθαριότητα

Με άλλη παρέμβαση του σωματείου των εργαζομένων, παρατάθηκε το πάσο για τους σπουδαστές της ΕΠΑΣ που κάνουν πρακτική στο νοσοκομείο

Κινητοποίηση στη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και στη συνέχεια στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) έκαναν χτες οι εργαζόμενες στο εργολαβικό συνεργείο που έχει αναλάβει την καθαριότητα του νοσοκομείου, μαζί με τα σωματεία Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Καθαριστριών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Η κινητοποίηση είχε αποφασιστεί προχτές σε κοινή σύσκεψη των τριών σωματείων.

Τα σωματεία διεκδικούν τη διασφάλιση της συνέχισης της εργασίας όλων των εργαζομένων, καθώς και προσλήψεις σε μόνιμες οργανικές θέσεις με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Τονίζουν ότι οι ατομικές συμβάσεις παροχής υπηρεσιών που αντικαθιστούν τα εργολαβικά συνεργεία δεν αποτελούν λύση, καθώς μετατρέπουν τους ίδιους τους εργαζόμενους σε εργολάβους του εαυτού τους και τους στερούν εργασιακά δικαιώματα, όπως άδειες, επιδόματα και δώρα, ενώ διαιωνίζουν το πρόβλημα της εντατικοποίησης.

Στο μεταξύ, την παράταση της ισχύος του πάσο των σπουδαστών της ΕΠΑΣ Ηρακλείου, για όσο διάστημα συνεχίζουν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), πέτυχε το Σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, με την παρέμβαση που έκανε την περασμένη Δευτέρα στον ΟΑΕΔ. Οπως είχε καταγγείλει το Σωματείο, το πάσο των σπουδαστών έληξε την 1η Ιούλη, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν 3,4 ευρώ καθημερινά για να μετακινούνται με το ΚΤΕΛ από και προς το νοσοκομείο, αφού η πρακτική τους συνεχίζεται μέχρι και τον Αύγουστο.

Μετά την κινητοποίηση, ΟΑΕΔ και τοπικό ΚΤΕΛ έδωσαν την απαιτούμενη παράταση. Παραμένει, ωστόσο, το πρόβλημα της μεγάλης καθυστέρησης στην καταβολή της μισθοδοσίας των σπουδαστών, πρόβλημα για το οποίο οι εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ υπέδειξαν ως υπεύθυνους τους εργοδότες που απασχολούν τους σπουδαστές. Ετσι, το πρόβλημα παραμένει, με τους σπουδαστές να περιμένουν τον Οκτώβρη για να πληρωθούν το δεύτερο τρίμηνο της πρακτικής τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα το συλλαλητήριο για την Υγεία στη Σάμο (2019-08-27 00:00:00.0)
Νέα αγωνιστικά βήματα για το δικαίωμα στη δουλειά (2019-02-20 00:00:00.0)
Παρέμβαση για το καθεστώς της «μαθητείας» στα νοσοκομεία (2018-07-31 00:00:00.0)
Πρωτοβουλία συντονισμού για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2017-06-08 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τη λειτουργία της Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρμάκων (2017-06-01 00:00:00.0)
Ανακυκλώνει το προσωπικό για να καλύψει «τρύπες» (2016-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ