Πέμπτη 7 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Εμφάνιση Ομπάμα στο πλευρό της Κλίντον

Παρά την υπόδειξη του Ομοσπονδιακού Γραφείου Πληροφοριών (FBI) προς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να μην ασκήσει δίωξη στην πρώην υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, και τώρα υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη, η όλη υπόθεση απασχολεί έντονα στην προεκλογική αντιπαράθεση. Η Κλίντον ελέγχεται για πλημμελή χρήση του προσωπικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου υπήρχαν και διαβαθμισμένα έγγραφα της υπηρεσίας «που θα μπορούσαν να πέσουν σε χέρια εχθρών».

Το γεγονός αυτό αξιοποιεί και ο εταίρος του αστικού πολιτικού συστήματος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, και άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματος, τα οποία ζητούν τον αποκλεισμό της από την προεδρική εκλογή ως «ακατάλληλη». Πάντως, χτες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εμφανίστηκε σε συγκέντρωση της Κλίντον στη Βόρεια Καρολίνα, ακριβώς για να πει ότι είναι ...η «καταλληλότερη». Χαρακτηριστικά, ισχυρίστηκε ότι «δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά υποψήφιος τόσο προετοιμασμένος για το ρόλο του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών όσο η Κλίντον».

Σε τελευταία πάντως δημοσκόπηση, εμφανίζεται το 46% των ερωτηθέντων να υποστηρίζουν την Κλίντον και 33% τον Τραμπ, ενώ άλλο ένα 22% είπαν ότι δεν θα ψηφίσουν κανέναν από τους δύο υποψήφιους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ