Πέμπτη 7 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΓΑΤΕΣ «ΝΕΣΤΛΕ» - ΤΟΥΡΚΙΑ
Υπέγραψαν Σύμβαση μετά την απεργία

Μήνυμα αλληλεγγύης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών

ΠΡΟΥΣΑ.--

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπογράφτηκε στο εργοστάσιο του πολυεθνικού κολοσσού «ΝΕΣΤΛΕ» στην Προύσα της βορειοδυτικής Τουρκίας, όπου οι εργάτες προχώρησαν σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μόνο στο εργοστάσιο στην περιοχή Καρακαμπέι, στην απεργία κατέβηκαν περίπου 900 εργάτες, από την 21η Ιούνη, ενώ κινητοποιήσεις είχαν αποφασιστεί και στο εργοστάσιο της περιοχής Κεστελ, επίσης στην Προύσα.

Μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους Τούρκους εργάτες έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών (που ανήκει στο ΠΑΜΕ και την ΠΣΟ), στο οποίο αναφέρει:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών (μέλος του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ) και οι εργαζόμενοι του κλάδου στην Ελλάδα χαιρετίζουμε τη νίκη των συναδέλφων της "ΝΕΣΤΛΕ" στην Τουρκία, που μετά από 11 μέρες απεργίας κατάφεραν να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση. Οι προσπάθειες της εργοδοσίας της "ΝΕΣΤΛΕ" δεν έκαμψαν την αγωνιστική θέλησή σας. Στην πράξη αποδείχτηκε, για άλλη μια φορά, ότι όταν αποφασίζουν οι εργαζόμενοι να ενώσουν τη δύναμή τους, τίποτα δεν τους σταματάει.

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ