Σάββατο 9 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Καλλιεργεί στο λαό κλίμα ανοχής και χαμηλών απαιτήσεων

Στη σύνοδο των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ξανά την άλλη βδομάδα ο Αλ. Τσίπρας

Ο Αλ. Τσίπρας στη χτεσινή πρώτη μέρα της Συνόδου του ΝΑΤΟ
Ο Αλ. Τσίπρας στη χτεσινή πρώτη μέρα της Συνόδου του ΝΑΤΟ
Με τον Αλ. Τσίπρα να βρίσκεται στη Βαρσοβία για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ - όπου μάλιστα θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα - η κυβέρνηση συνεχίζει εντός τα παζάρια γύρω απ' τις λεγόμενες «θεσμικές αλλαγές», σε μια προσπάθεια να υλοποιήσει αναγκαίες για το σύστημα προσαρμογές, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες συμμαχίες και αποπροσανατολίζοντας το λαό απ' τα επίδικα της συγκυρίας και το νέο γύρο επίθεσης που προετοιμάζεται στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης» το φθινόπωρο.

Με οδηγό πάντα τα προτάγματα του κεφαλαίου, μετά την Κίνα και τη Βαρσοβία, ο Αλ. Τσίπρας θα βρεθεί την επόμενη βδομάδα στο Παρίσι για τη σύνοδο των σοσιαλδημοκρατών αρχηγών που συγκαλεί ο Φρ. Ολάντ, κάνοντας ένα ακόμα βήμα στη σύσφιξη των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Την ίδια ώρα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτούν στο κλίμα εφησυχασμού και χαμηλών απαιτήσεων που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, για να γίνουν πιο εύπεπτα τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Χαρακτηριστικότερη όλων, η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, στο ρ/σ «Alpha», ότι «οι πολίτες θέλουν πολιτική σταθερότητα, ηρεμία και οικονομική ανάπτυξη. Να επουλώσουμε βήμα - βήμα όλες τις προηγούμενες πληγές. Οταν είσαι με το χέρι απλωμένο, έχεις περιορισμούς. Αυτή τη χώρα τη χρεοκόπησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Γίνεται τεράστια προσπάθεια για να ξαναγίνει η χώρα από αποικία χρέους, αξιόπιστο κράτος».

Ο ίδιος προέτρεψε το λαό να συμβιβαστεί με την ιδέα πως «ό,τι έγινε έγινε», λέγοντας ότι «πρέπει να συζητήσουμε τι να κάνουμε σήμερα και αύριο για τη μεγαλύτερη φροντίδα στους αδύναμους (...) αυτό είναι το στοίχημα, η παρελθοντολογία δεν βοηθάει τη χώρα, ούτε η οξύτητα, ούτε ο φανατισμός που παίρνει χαρακτηριστικά εμφυλιακού διχασμού. Πρέπει και μπορούμε να συγκλίνουμε ως Ελληνες».

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να δώσει έμμεσα απάντηση στις ανησυχίες του ΣΕΒ, λέγοντας ότι «είναι θετικές (σ.σ. οι αλλαγές) και δεν θα προκαλέσουν ακυβερνησία, όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, αλλά θα σπρώξουν τα κόμματα να ωριμάσουν. Η συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου γίνεται σε χρόνο ουδέτερο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ