Κυριακή 10 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Εκδήλωση στη Βαρσοβία με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στην αντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση που προγραμματιζόταν για χτες το μεσημέρι συμμετείχαν οι κομμουνιστές που βρέθηκαν στη Βαρσοβία για να εκπροσωπήσουν τα κόμματά τους στις παρεμβάσεις που οργάνωσε με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία.

Νωρίτερα την Παρασκευή, έγινε στην πρωτεύουσα της Πολωνίας εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας» με το σύνθημα «ΝΑΤΟ και ΕΕ μόνιμη απειλή για τους λαούς. Η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη για ειρήνη, κοινωνικά δικαιώματα, το σοσιαλισμό». Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα εξής κόμματα: ΚΚΕ, Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, ΚΚ Λαών Ισπανίας, ΚΚ Ιταλίας, Κίνημα «Αντίσταση» Μολδαβίας, ΚΚ Νορβηγίας, Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας, ΚΚ Πολωνίας, ΚΚ Σλοβακίας, Σουηδικό ΚΚ, ΚΚ Τουρκίας.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας που βρέθηκε στη Βαρσοβία ήταν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, την ομιλία του οποίου δημοσιεύει ολόκληρη ο σημερινός «Ριζοσπάστης». Την εκδήλωση άνοιξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μη εγγεγραμμένος ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Κώστας Παπαδάκης. Το λόγο πήραν επίσης στελέχη του ΚΚ Πολωνίας, που φιλοξένησε την εκδήλωση και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων που συμμετείχαν σ' αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ