Τρίτη 12 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Φουντώνει η αντιπαράθεση και ο αποπροσανατολισμός

Τη σύγκρουση σκληρών επιχειρηματικών συμφερόντων αντανακλά ο καβγάς κυβέρνησης - ΝΔ

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, κόντρα που συνιστά την πολιτική έκφραση της πραγματικής αναμέτρησης μεταξύ μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων για τον έλεγχο του πολύτιμου (από πολλές απόψεις) φάσματος των συχνοτήτων.

Καθ' όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αλλά και χτες Δευτέρα, έγινε ανταλλαγή δηλώσεων και ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με πιο «γραφικό» στιγμιότυπο τη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδη, και υπουργού Επικρατείας, Ν. Παπά, όπου ο ένας αποκάλεσε τον άλλον «φασίστα» και «οπαδό του Παττακού», αντίστοιχα...

Στο μεταξύ και επί της ουσίας, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών «Αlpha», «Star Channel» και «Εψιλον», με τις οποίες ζητούσαν προσωρινή δικαστική προστασία - δηλαδή το δικαίωμα να εκπέμπουν - μέχρι την οριστική εκδίκαση των κύριων προσφυγών τους στο ΣτΕ κατά του νέου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία αναμένεται το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως ήδη έχει απορριφθεί η αντίστοιχη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει το «Mega Channel», καθώς κρίθηκε «αβάσιμη» τόσο για διαδικαστικούς λόγους, όσο και για λόγους ουσίας, επειδή, όπως αναφέρεται συγκεκριμένα από το νέο νομοθετικό πλαίσιο χορήγησης αδειών, «δεν προκαλείται στον τηλεοπτικό σταθμό βλάβη ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη (...) ούτε στοιχειοθετούνται οι εξαιρετικοί εκείνοι» λόγοι οι οποίοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη χορήγηση της αναστολής.

Ενώ όπως φαίνεται μέχρι στιγμής η διαδικασία αδειοδότησης δεν ανακόπτεται από δικαστικές αποφάσεις, ο Αδ. Γεωργιάδης «αποκάλυψε» μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως «πρωτοκλασάτος υπουργός» της κυβέρνησης είχε πει στον ίδιο προσωπικά πως κάποιο τηλεοπτικό κανάλι από τα σημερινά «θα κλείσει οπωσδήποτε». Συνέχισε, λέγοντας πως ο νέος νόμος φτιάχτηκε «για να κλείσει η συγκεκριμένη τηλεόραση» προσθέτοντας πως μπορεί ο φάκελος που κατέθεσε ο ΣΚΑΪ στην αρμόδια Επιτροπή να είναι «υπερπλήρης», ωστόσο «τον φάκελο θα τον δει μόνο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς».

Ο Ν. Παπάς απάντησε σημειώνοντας πως η διαδικασία απόδοσης νόμιμων τηλεοπτικών αδειών θα συνεχιστεί κανονικά, παρά τις επιθέσεις της ΝΔ, ενώ ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, υπογράμμισε ότι «πρόσβαση στους φακέλους των υποψηφίων ανήκει μόνο στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των υπόλοιπων συνυποψηφίων τους».

Τη συμβολή του στο «σίριαλ» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Καμμένος, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Alpha» ανέφερε πως δεν θα πρέπει να είναι ιδιοκτήτες ΜΜΕ κατασκευαστικές εταιρείες και γι' αυτόν το λόγο έχει ήδη «διακόψει κάθε σχέση» με τον κουμπάρο του και εργολάβο Χρ. Καλογρίτσα, που βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για την απόκτηση μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ